UPDATE #NOW

Frida Kahlo: Το ιστορικό «μπλε σπίτι» της θα φιλοξενήσει ένα ρεκόρ Guinness


The Jennettes

8 Απριλίου 2021

Frida Kahlo: Το ιστορικό «μπλε σπίτι» της θα φιλοξενήσει ένα ρεκόρ Guinness
Το μουσείο Casa Azul της Πόλης του Μεξικού, γνωστότερο ως το σπίτι της καλλιτέχνιδας Frida Kahlo, θα μπορούσε να γίνει ο χώρος για ένα παγκόσμιο ρεκόρ όταν φιλοξενήσει τον ντράμερ Tino Contreras αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το μουσείο Casa Azul της Πόλης του Μεξικού, γνωστότερο ως το σπίτι της καλλιτέχνιδας Frida Kahlo, θα μπορούσε να γίνει ο χώρος για ένα παγκόσμιο ρεκόρ όταν φιλοξενήσει τον ντράμερ Tino Contreras αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο θρυλικός μουσικός στη μεξικανική σκηνή, ο οποίος μόλις έγινε 97 ετών, είναι έτοιμος να γίνει ο παλαιότερος μουσικός που πρωτοστατεί σε μια ζωντανή συναυλία, λέει ένας εκπρόσωπος της Guinness World Records.

Όταν η Frida Kahlo παντρεύτηκε τον τοιχογράφο Diego Rivera για πρώτη φορά το 1929, ο Contreras ήταν πέντε ετών. Τώρα, λέει στην εφημερίδα The Art, πως ανυπομονεί να στήσει το drum του ανάμεσα στα προ-Κολομβιανά γλυπτά στο αίθριο του κήπου του Casa Azul.

Το σπίτι ονομάζεται έτσι για το χρώμα indigo των τοίχων που το περιβάλλουν και χτίστηκε από τον φωτογράφο πατέρα της Kahlo.

Η συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά σε ακροατήριο, θα είναι επίσης η πρώτη για το μουσείο το οποίο,  όπως λέει η σύμβουλος Hilda Trujillo, «το μέλλον των μουσείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες».

«Ολόκληρος ο τομέας έχει πληγεί σοβαρά από τη λιτότητα και το αναγκαστικό κλείσιμο λόγω της πανδημίας. Αυτή η συναυλία θα αναδείξει τον χώρο καθώς και το ταλέντο του Maestro Contreras».

«Ελπίζω ότι θα αυξήσει το προφίλ του μουσείου καθώς και τα χρήματα που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι η συλλογή θα είναι σε θέση να παραμείνει σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Hasbun (@sofiahasbunc)

«Πριν από την Covid», λέει η Trujillo, «το Casa Azul δεχόταν περίπου 580.000 επισκέπτες ετησίως. Θα υπάρχει η επιλογή να κάνετε μια επιπλέον διαδικτυακή δωρεά στο μουσείο στο σημείο αγοράς εισιτηρίων».

Ο Contreras, ο οποίος άρχισε να παίζει ως έφηβος μαζί με τους αδελφούς του πριν από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει μοιραστεί τη σκηνή με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ού αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Duke Ellington και Art Blakey.

Πέρυσι, κυκλοφόρησε εκ νέου το Musica Infinita, ένα ψυχεδελικό, πειραματικό δίσκο τζαζ του 1978 σε συνδυασμό με τον DJ, Gilles Peterson.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός του Μεξικού είναι πολύπλευρος, θα δείξουμε τον αρχαίο και τον σύγχρονο».

Η συναυλία του Tino Contreras στο Μουσείο Frida Kahlo θα μεταδοθεί παγκοσμίως από το Casa Azul, της Πόλης του Μεξικού το Σάββατο και την Κυριακή, 10-11 Απριλίου 2021.

Δείτε ακόμη:

Η ζωή μας πριν και μετά την Covid-19 μέσα από ευφάνταστες εικονογραφήσεις 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr