CELEBRITIES

Η Amanda Gorman έγινε η πρώτη ποιήτρια στην ιστορία σε εξώφυλλο της Vogue


The Jennettes

8 Απριλίου 2021

Η Amanda Gorman έγινε η πρώτη ποιήτρια στην ιστορία σε εξώφυλλο της Vogue
Η νεαρή ποιήτρια Amanda Gorman είναι η πρωταγωνίστρια στο νέο εξώφυλλο του πασίγνωστου περιοδικού μόδας Vogue για το τεύχος τεύχους Μαΐου.

Η νεαρή ποιήτρια είναι η πρωταγωνίστρια στο νέο εξώφυλλο του πασίγνωστου περιοδικού μόδας Vogue για το τεύχος τεύχους Μαΐου.

Η Amanda Gorman δεν μας είναι πλέον άγνωστη. Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις από την στιγμή που ανέβηκε στο εδώλιο να απαγγέλει το ποίημα της The Hill We Climb για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αμερικής, Joe Biden, και μέσα σε λίγα λεπτά είχε όλα τα μάτια του πλανήτη πάνω της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Έγραψε ιστορία, ως η νεότερη ποιήτρια που απήγγειλε σε ορκωμοσία Προέδρου των Η.Π.Α, ενώ από την επόμενη ημέρα ήρθε η πραγματική δόξα.

Εξώφυλλα και αφιερώματα σε γνωστά περιοδικά, απήγγειλε άλλο ένα ποίημα της στο Super Bowl, έκλεισε συμφωνία με πρακτορείο μοντέλων και απολαμβάνει φιλικές συζητήσεις με δύο από τις διασημότερες γυναίκες του πλανήτη, την Oprah Winfrey και την Michelle Obama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Τώρα ήρθε σειρά για άλλη μια εμβληματική στιγμή στην καριέρα της 22χρονης Αφρο-Αμερικανής ποιήτριας. Ένα εξώφυλλο σε ένα από τα πιο διάσημα περιοδικά μόδας στον κόσμο, την Vogue, με τίτλο «The Rise and Rise of Amanda Gorman».

Φωτογραφήθηκε από την Annie Leibovitz φορώντας Dior Haute Couture, καθώς και ένα φόρεμα Louis Vuitton Kente, σχεδιασμένο από τον Virgil Abloh, που έχει καταγωγή από την Γκάνα. Η Vogue παρουσίασε και τα δύο εξώφυλλα στα social media το βράδυ της Τετάρτης.

Είναι ένα ακόμη ορόσημο για την Gorman, η οποία σημείωσε στο Instagram ότι ήταν «η πρώτη ποιήτρια στην ιστορία» που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue.

«Είμαι αιώνια ευγνώμων και δεν περιμένω να είμαι η τελευταία», έγραψε, «γιατί τι είναι ποίηση, χωρίς την ομορφιά;».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Μιλώντας στη Vogue, είπε ότι είναι απίστευτα ευγνώμων που έχει λάβει τόσο καλή υποδοχή. «Χρειάστηκε τόση δουλειά, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου, για να φτάσω εδώ», είπε.

Παρά την επιτυχία της μέχρι στιγμής, είπε ότι έγινε πολύ πιο επιλεκτική για τις διαφημίσεις της, σημειώνοντας ότι απέρριψε περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια σε προτάσεις.

Κοιτάζοντας μπροστά, αναμένει να κάνει συνεργασίες που συμβαδίζουν με τους μακροπρόθεσμους στόχους της - όπως η υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Αμερικής το 2036 - και δεν υποδηλώνουν την μαύρη ταυτότητά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

«Δεν θέλω να είναι κάτι που γίνεται κλουβί, όπου για να είσαι επιτυχημένη μαύρη κοπέλα, πρέπει να είσαι η Amanda Gorman και να πας στο Χάρβαρντ», εξήγησε. «Θέλω κάποιος να διακόψει τελικά το μοντέλο που έχω δημιουργήσει».

Όσον αφορά το πιο σημαντικό πράγμα που της έχει διδάξει η σύντομη άνοδος της φήμης, είπε: «Έμαθα ότι είναι εντάξει να φοβάσαι. Και επιπλέον, είναι εντάξει να αναζητάς το μεγαλείο».

«Αυτό δεν με κάνει μια "μαύρη τρύπα" που αναζητά την προσοχή», πρόσθεσε. «Με κάνει σουπερνόβα».

Δείτε ακόμη:

Τα πιο iconic εξώφυλλα του Mario Testino για τη Vogue πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.