UPDATE #NOW

Sapir Berman: Η πρώτη transgender διαιτητής του Ισραηλινού Premier League


The Jennettes

28 Απριλίου 2021

διαιτητής ποδοσφαίρου

Mια κορυφαία διαιτητής ποδοσφαίρου έγινε η πρώτη transgender διαιτητής του Ισραηλινού Premier League. Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Sagi Berman είπε στους δημοσιογράφους ότι \ επιθυμεί πια να αναγνωρίζεται ως γυναίκα και άλλαξε το όνομά του σε Sapir.

«Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως γυναίκα, από πολύ μικρή ηλικία. Στην αρχή δεν ήξερα πώς να το ονομάσω, δεν ήξερα τι να το ονομάσω, αλλά υπήρχε πάντα μια έλξη για τη γυναικεία πλευρά και υπήρχε φθόνος για τις άλλες γυναίκες και έζησα με αυτό, έζησα μαζί του ενώ προέβαλα ένα πολύ αρσενικό πρόσωπο», εξήγησε η 26χρονη Berman.

«Ως άντρας ήμουν επιτυχής. Είτε στο σωματείο διαιτητών είτε στο σχολείο ή ακόμα και με τα κορίτσια. Για την οικογένεια, ήμουν επίσης άντρας, αλλά όταν ήμουν μόνος, ήμουν γυναίκα. Χώρισα αυτούς τους κόσμους γιατί κατάλαβα ότι η κοινωνία δεν θα με δεχόταν, δεν θα ήταν δίπλα μου. Οπότε συνέχισα να ζω έτσι για 26 χρόνια. Στο τέλος, αποφάσισα να βγω, να δείξω στον κόσμο ποιος είμαι. Πρώτα για τον εαυτό μου, για τη δική μου ευημερία, αλλά και για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ώστε να μην με βλέπουν να υποφέρω. Δεν τους άφησα να με δουν να υποφέρω, αλλά τις τελευταίες μέρες πριν αποκαλυφθώ και τους τελευταίους μήνες επίσης, δεν ήμουν τελείως ο εαυτός μου. Σήμερα όμως, είμαι εδώ. Σίγουρη για τον εαυτό μου, πεπεισμένη ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση, ότι έχω ευρεία υποστήριξη πίσω μου. Ελπίζω ειλικρινά ότι η κοινωνία μας θα βελτιωθεί και θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους τομείς και τα φύλα», δήλωσε η ίδια στην συνέχεια. 

Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί για τις αντιδράσεις στη μετάβασή της, η Berman είπε ότι έχει συνηθίσει να παρενοχλείται από τους οπαδούς στο γήπεδο και ακόμη και να ακούει σεξιστικές παρατηρήσεις, αλλά ότι δεν την στεναχωρούν. 

Η Berman είναι γνωστή ως μία από τους κορυφαίους διαιτητές του πρωταθλήματος. Όμως, καθώς έχει υποβληθεί σε ορμονικές θεραπείες τους τελευταίους μήνες, την υποβίβασαν σε διαιτητή τέταρτης σειράς.

Τον περασμένο μήνα, αναφορές στα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ένας από τους διαιτητές της Premier League έκανε διόρθωση φύλου, χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ο ισραηλινός ποδοσφαιρικός σύλλογος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην Berman και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διαβουλεύεται τόσο με την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Συλλόγων όσο και με τη FIFA για τον τρόπο σωστής προσαρμογής των διαφυλικών διαιτητών.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr