UPDATE #NOW

Άρση lockdown: Όλα τα επόμενα βήματα μέχρι το Σεπτέμβριο - Τι ανοίγει Μάιο και Ιούνιο


14 Μαΐου 2021

Άρση lockdown: Όλα τα επόμενα βήματα μέχρι το Σεπτέμβριο - Τι ανοίγει Μάιο και Ιούνιο

Από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα επιχειρεί τα μεγάλα βήματα ελευθερίας για έξοδο από το lockdown

Βήματα «ελευθερίας» από το lockdown και επιστροφής στη (νέα) κανονικότητα καταγράφονται πλέον στη χώρα μετά τη σημερινή ημέρα - «κλειδί» στην άρση των περιορισμών με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, το άνοιγμα του τουρισμού και το τέλος των SMS για αγορές και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Από σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 14 Μαΐου, και μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα ακολουθούμε έναν οδικό χάρτη, που - όλοι ελπίζουμε ότι - θα μας βγάλει από το μακρύ και επίπονο τούνελ του κορονοϊού.  Στο πλαίσιο αυτό, με όπλο τους γρήγορους ρυθμούς των εμβολιασμών, τα self test καθώς και τα υπόλοιπα μέτρα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί, βαδίζουμε ήδη επάνω σε αυτόν τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση της πανδημίας.

Τι αλλάζει από σήμερα

Από σήμερα (14/5) λοιπόν αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ανοίγει ο τουρισμός, καταργούνται τα SMS στο 13033 ενώ παράλληλα, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 00:30. Επίσης, απελευθερώνεται το λιανεμπόριο (καταργήθηκε το click-in-a shop και το click away) που θα λειτουργεί χωρίς ραντεβού και γραπτό μήνυμα στο 13032 αλλά με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα (ένας πελάτης ανά 25 τ.μ). Σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους και τα μουσεία, τα καζίνο και τα γραφεία συνοικεσίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr