UPDATE #NOW

Κίνα: Κάθε ζευγάρι μπορεί πλέον να αποκτήσει έως τρία παιδιά


The Jennettes

1 Ιουνίου 2021

Κίνα: Κάθε ζευγάρι μπορεί πλέον να αποκτήσει έως τρία παιδιά
Από το όριο του ενός παιδιού, η Κίνα σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της δημογραφικής πτώσης, ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί σε ζευγάρια να αποκτήσουν ως και τρία παιδιά!

Από το όριο του ενός παιδιού, η Κίνα σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της δημογραφικής πτώσης, ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί σε ζευγάρια να αποκτήσουν ως και τρία παιδιά!

Η ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έλαβε την απόφαση σε συνάντηση τη Δευτέρα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην καταπολέμηση του γηράσκοντος πληθυσμού της χώρας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν είπαν πότε θα εφαρμοστεί η νέα πολιτική, η οποία έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες αφότου το Πεκίνο δημοσίευσε την απογραφή του 2020, στην οποία αποφάνθηκε ότι ο πληθυσμός της Κίνας αυξανόταν με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της Κίνας, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά μόλις 5,38% την τελευταία δεκαετία - ο πιο αργός ρυθμός ανάπτυξης από τη δεκαετία του 1960.

jenny.gr

Η πολιτική για ένα παιδί της Κίνας θεσπίστηκε το 1979 και για περισσότερα από 35 χρόνια τα ζευγάρια περιορίστηκαν σε έναν απόγονο, καθώς η χώρα προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον υπερπληθυσμό και να μειώσει τη φτώχεια.

Η οικονομία της Κίνας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και οι δημογραφικές της ανάγκες έχουν αλλάξει. Σήμερα, η κυβέρνηση βασίζεται σε ένα μεγάλο, νεανικό εργατικό δυναμικό για να υποστηρίξει υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια δημογραφική κρίση, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε το 2015 ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς γεννήσεων για να επιτρέψει έως και δύο παιδιά ανά οικογένεια. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να συγκεντρώσουν υποστήριξη για την εκστρατεία. Το 2018, ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος δημοσίευσε μια ολόκληρη στήλη με τίτλο, «Η γέννα είναι οικογενειακό και εθνικό ζήτημα».

jenny.gr

Ωστόσο, η αντιστροφή της πολιτικής απέτυχε να αυξήσει το ποσοστό γεννήσεων της χώρας, το οποίο μειώθηκε κατά σχεδόν 15% το 2020. Ορισμένα ζευγάρια δήλωσαν ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής στην Κίνα καθιστά πολύ ακριβή την απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού.

Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός της Κίνας γερνάει γρήγορα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική της ανάπτυξη. Τα στοιχεία απογραφής του 2020 έδειξαν ότι το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 ετών αυξήθηκε ραγδαία την τελευταία δεκαετία, από 8,87% το 2010 σε 13,5% το 2020.

Η κινεζική κυβέρνηση συζήτησε επίσης την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Επί του παρόντος οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στα 60, ενώ οι γυναίκες μπορούν να σταματήσουν να εργάζονται στα 55 για υπαλλήλους.

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr