UPDATE #NOW

H Βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχεται τον Joe Biden στο Κάστρο του Windsor


The Jennettes

3 Ιουνίου 2021

Βασίλισσα Ελισάβετ Biden
Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί το Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden στο Κάστρο του Windsor στις 13 Ιουνίου. Την ανακοίνωση για την πρώτη δια ζώσης συνάντηση τους έκανε σήμερα το Buckingham Palace. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden στο Κάστρο του Windsor στις 13 Ιουνίου. Την ανακοίνωση για την πρώτη δια ζώσης συνάντηση τους, έκανε σήμερα το Buckingham Palace. 

Το παλάτι με τον Λευκό Οίκο ήταν σε συζητήσεις αρκετό καιρό για τις λεπτομέρειες της συνάντησης, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου ταξιδιού του Προέδρου στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε το γραφείο, για την Σύνοδο Κορυφής G7 που θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη. Στην επίσκεψη του αυτή, θα τον συνοδεύει και η σύζυγός του, Jill Biden, η οποία επίσης έχει προσκληθεί από την Μονάρχη. 

Ο Biden θα είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που θα δει η Βασίλισσα μετά τον θάνατο του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο. Λόγω της πανδημίας η ίδια είχε περιορίσει κατά πολύ τις διαπροσωπικές συναντήσεις της. Κατά τη διάρκεια της Βασιλείας της όμως, η 95χρονη Μονάρχης έχει συναντήσει όλους του προέδρους των Η.Π.Α εκτός από τον Lyndon Johnson. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει σπάνια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και άρα σπάνια επισκέπτεται και τους ηγέτες άλλων κρατών. 

jenny.gr

Ωστόσο, ο Biden και η βασίλισσα κρατούσαν επαφή τους τελευταίους μήνες. Εκείνη του έστειλε προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα για την εκλογή του και εκείνος έστειλε τα συλληπητήρια του στην ίδια, στη Βασιλική οικογένεια και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον θάνατο του Φιλίππου. 

Ο Biden στο παρελθόν έχει συναντηθεί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το 2017 μαζί με τον πρόεδρο Barack Obama συνόδευσαν τον πρίγκιπα Harry στα Invictus Games στοToronto του Canada. Ενώ το 2015, συνάντησε ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Obama, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίκιπα Κάρολο, στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Washington D.C. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits
 

jenny.gr