UPDATE #NOW

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros


The Jennettes

6 Ιουνίου 2021

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros
Κέρδισε έτσι την πρόκριση για τους «8» του Roland Garros

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας νίκησε με 6-3, 6-2, 7-5 τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα σε 2 ώρες και 7 λεπτά και κέρδισε έτσι την πρόκριση για τους «8» του Roland Garros, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο άσσος του τέννις ξεκίνησε με break, προηγήθηκε 3-0 και κράτησε απέναντι στην πίεση του Καρένιο Μπούστα, σώζοντας δύο break points στο 4-2, για να φτάσει στο 6-3.

Στο δεύτερο σετ «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε 4-0 και έφτασε με ευκολία στο 6-2. Αν και ο Ισπανός πήρε προβάδισμα στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς επανήλθε γρήγορα, ισοφάρισε σε 4-4 και έκανε το κρίσιμο break στο 11ο game, κλείνοντας το ματς με 7-5.

Ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Κριστιάν Γκαρίν.

Η νίκη του Τσιτσιπά έρχεται μόλις μια μέρα μετά της Μαρίας Σάκκαρη η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στις «16» του Roland Garros. Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια νίκησε τη Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς, Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη. Στον τέταρτο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Σοφία Κένιν, την Αμερικανίδα που βρίσκεται στο Νο4 του ταμπλό και ήταν φιναλίστ του περσινού Ρολάν Γκαρός.