UPDATE #NOW

«Τέχνη Χωρίς Περιορισμούς» - Τα καλλιτεχνικά έργα ατόμων με και χωρίς αναπηρία σε μία μοναδική έκθεση


The Jennettes

7 Ιουνίου 2021

Τέχνη Χωρίς Περιορισμούς
Το Σταύρος Νιάρχος επενδύει στην δύναμη της τέχνης και μεταφέρει μέσα από την έκθεση «Τέχνη Χωρίς Περιορισμούς», ένα ηχηρό μήνυμα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», μας καλεί να φανταστούμε έναν κόσμο όπου η τέχνη ξεπερνά περιορισμούς, συμβάσεις και προκαταλήψεις.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επενδύει στην δύναμη της τέχνης και μεταφέρει μέσα από την έκθεση «Τέχνη Χωρίς Περιορισμούς», ένα ηχηρό μήνυμα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», μας καλεί να φανταστούμε έναν κόσμο όπου η τέχνη ξεπερνά περιορισμούς, συμβάσεις και προκαταλήψεις.

Μετά από προσωρινή παύση λόγω της πανδημίας, η περιοδεύουσα έκθεση με τα έργα 25 καλλιτεχνών με αναπηρία που παρουσιάζονται σε αντίστιξη με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών του οργανισμού ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία ταξιδεύει στην Σπάρτη. Κάθε λογοτέχνης δημιούργησε ένα κείμενο με έμπνευση από ένα συγκεκριμένο εικαστικό έργο, εκφράζοντας χειρόγραφα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Το συγκλονιστικό αυτό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί από τις 9 έως τις 21 Ιουνίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να το θαυμάσει από κοντά.

Η ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία ιδρύθηκε το 1990 και πιστεύοντας ότι η τέχνη είναι μία γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε, δημιουργεί ευκαιρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και συμμετοχής στην πολιτιστική ζωή για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία μέσα από μια πληθώρα δράσεων με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η τέχνη γκρεμίζει τα στερεότυπα και χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους. Γι’αυτό τον λόγο το ΙΣΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος και της έκθεσης, δημιουργεί με δικά του έξοδα και κυκλοφορεί ένα λεύκωμα, το οποίο περιλαμβάνει τα έργα και χειρόγραφα των δημιουργών 
 

Πηγή φωτογραφίας Instagram ARTOGETHER

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr