UPDATE #NOW

5 εγγυημένα tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες


The Jennettes

19 Ιουνίου 2021

5 εγγυημένα tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες

Για την τέλεια λήψη, δεν χρειάζονται ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Κάποιες έξυπνες τεχνικές θα σας αποδείξουν ότι ένα κλικ δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα top μυστικά για να καταγράψετε κάθε έντονη στιγμή αυτού του καλοκαιριού με αδιαμφισβήτητη επιτυχία!

1. Η τέλεια selfie

Παρόλο που φαίνεται απλή διαδικασία, πολλές φορές αποδεικνύεται πως δεν είναι και αυτό γιατί, κατά τη λήψη, χρειάζεται να προσέξουμε μια σειρά από μικρές φαινομενικά, λεπτομέρειες. Η selfie μπορεί να συναγωνιστεί την επιτυχία ενός self- portrait εάν παίξουμε σωστά με το φως που έχουμε στη διάθεσή μας εκείνη την ώρα και τη σύνθεση. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να σκηνοθετήσουμε τη στιγμή για να βγει μέσα από τη selfie, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

2. Το ιδανικό πορτραίτο

Next challenge θεωρείται η επιτυχής λήψη ενός πορτραίτου. Έχει σημαντικές διαφορές από μια καλοστημένη selfie ενώ χρειάζεται να καλλιεργήσουμε άνεση και οικειότητα στο πρόσωπο που έχει στηθεί απέναντί μας για να το φωτογραφίσουμε. Χρειάζεται να βρούμε τον σωστό φωτισμό, ακόμη και αν χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη πηγή φωτός πέρα από το φυσικό, όπως το φλας. Εάν πετύχουμε τον σωστό φωτισμό, έχουμε εξασφαλίσει τη μισή επιτυχία του πορτραίτου.

3. Η κάμερα στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως οι μικρές φωτογραφίες χάνουν την ποιότητά τους εάν τις μεγαλώσουμε. Έτσι, πρέπει οι φωτογραφίες που θα τραβήξουμε να είναι μεν μεγαλύτερες σε μέγεθος αρχείου αλλά να έχουν τη δυνατότητα σε περίπτωση που χρειαστεί, να μικρύνουν για το τέλειο αποτέλεσμα.

4. Διαφορετικά επίπεδα κατά τις λήψεις

Αν στόχος σας είναι να δώσετε έμφαση στο μέγεθος του αντικειμένου σας, τραβήξτε την φωτογραφία από πολύ χαμηλά, ακόμα και από το πάτωμα. Για αντίθετο αποτέλεσμα, τραβήξτε την φωτογραφία από πολύ ψηλά, θα δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά εφέ ανάλογα με το πού θα είναι τοποθετημένη η κάμερα. Το θέμα σας δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάντα στο κέντρο του κάδρου, αντίθετα μπορεί να δημιουργήσετε ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τοποθετώντας το σε διαφορετικά σημεία.

5. Τα σωστά βήματα μετά το κλικ

Αφού έχουμε καταλήξει ότι δεν χρειάζεται άλλη λήψη και έχουμε πατήσει το τελευταίο, πολυπόθητο κλικ, πρέπει να κάνουμε μερικά πολύ συγκεκριμένα βήματα που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της φωτογραφίας μας. Ποια είναι αυτά; Ρυθμίζουμε την ευκρίνεια, διαφοροποιούμε τις σκιάσεις και τονίζουμε τα σημεία που θέλουμε. Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης, η δημιουργία αντίθεσης και η χρήση κάποιων φίλτρων, αλλά με προσοχή για να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμη: Παλιές φωτογραφίες εισβάλλουν σε τοπία του σήμερα