UPDATE #NOW

Γυναικείο συνδικάτο στην Αυστραλία εμπνέει, επενδύοντας τεράστια ποσά σε νεοσύστατες startups


The Jennettes

23 Ιουνίου 2021

 Flying Fox Ventures
Η Rachael Neumann και η Kylie Frazer έχοντας μεγάλη εμπειρία ως επενδυτές ίδρυσαν το Flying Fox Ventures, ένα νέο μοντέλο επενδυτικού συνδικάτου στην Αυστραλία, μέσω του οποίου διοχετεύουν 5 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες startup επιχειρήσεις.

Η Rachael Neumann και η Kylie Frazer έχοντας μεγάλη εμπειρία ως επενδυτές ίδρυσαν το Flying Fox Ventures, ένα νέο μοντέλο επενδυτικού συνδικάτου στην Αυστραλία, μέσω του οποίου διοχετεύουν 5 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες startup επιχειρήσεις.

Η Neumann έχει επίσης ιδρύσει το Working Theory Angels και έχει υπάρξει πρόεδρος της StartupAus, διευθύνων σύμβουλος της Eventbrite και επικεφαλής για τις startups της Amazon Web Services σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Από την άλλη η Frazer είναι συνιδρυτής και συνεργάτης της Eleanor Ventures, σύμβουλος startups και μέντορας και δικηγόρος στη Startmate. 

Το ζευγάρι συνεργάστηκε με σκοπό να επενδύσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια των περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε 20 έως 30 εταιρείες startup, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των Goterra, Mr. Yum, Heaps Normal και Josef.

Τώρα, το Flying Fox συγκεντρώνει μια ομάδα αγγέλων επενδυτών, ο καθένας από τους οποίους θα προκαταβάλει 50.000 $ στο αμοιβαίο κεφάλαιο. Αυτά τα μετρητά θα μαζευτούν και θα επενδυθούν σε δέκα διαφορετικές startups.

Όσον αφορά τις startups, το Flying Fox προσφέρει διαφάνεια όσον αφορά το ποσό της επιταγής που θα λάβουν από το συνδικάτο, ενώ για τους επενδυτές εξασφαλίζει ένα ποικίλο και καλά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους για μεγάλες αποδόσεις.

Η ιδέα είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που επενδύουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, εξηγεί η Neumann. «Είναι μια ευκαιρία να βρεις ανθρώπους στην αρχή του ταξιδιού τους όταν είναι πολύ παθιασμένοι και πραγματικά στηρίζονται στη βοήθεια μας για να συνειδητοποιήσουν την επιτυχία τους».

Το ταμείο εμπνέεται από το μοντέλο «rolling fund» που κερδίζει δημοτικότητα στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο, ένα απόθεμα κεφαλαίου 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα αναπληρώνεται και θα χρησιμοποιείται εκ νέου, με τους επενδυτές να μπορούν να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν σε κάθε γύρο ή όχι, χωρίς όμως να μπορούν να διαλέξουν την startup, στην οποία θα επενδύσουν. Η αποστολή του Flying Fox είναι να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επενδύσουν και να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γέφυρες. 

Πηγή φωτογραφίας Instagram herfinancialnetwork

Δείτε ακόμη: Οι ειλικρινείς αντιδράσεις γυναικών στο άκουσμα της έκφρασης «είσαι πολύ όμορφη»

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr