UPDATE #NOW

Όταν χορός και σινεμά συναντιούνται: 7 εμβληματικές ταινίες που άφησαν εποχή


The Jennettes

10 Ιουλίου 2021

Όταν χορός και σινεμά συναντιούνται: 7 εμβληματικές ταινίες που άφησαν εποχή

Όταν μία ταινία επικεντρώνεται στο χορό, δύο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα: είτε θα είναι η απόλυτη επιτυχία, είτε θα αποτύχει παταγωδώς. Στην πρώτη περίπτωση, θα μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από τη θέση μας – ακόμη και να ξεκινήσουμε μαθήματα. 

Ορισμένα έργα, έχουν γράψει ιστορία. Ανεξάρτητα από το αν έχουμε το ρυθμό μέσα μας ή όχι, σίγουρα μας ενθουσιάζουν. Από τον Billie Elliot μέχρι το Footloose, το επόμενο movie-night που θα οργανώσετε πρόκειται να είναι γεμάτο μουσική και κίνηση!

Black Swan

Κανείς δεν έχει καταλήξει στο είδος της ταινίας αυτής. Ένα, όμως, είναι σίγουρο: οι σκηνές μπαλέτου συγκλονίζουν. Η ερμηνεία της Natalie Portman, η οποία υποδύεται τη Nina, είναι εμβληματική, ενώ η υπόθεση εκτυλίσσεται μέσα από τη δική της ματιά.

Flashdance

Τα πρωινά, η Alex Owens εργάζεται σε εργοστάσιο. Τα βράδια, είναι χορεύτρια σε κλαμπ. Το μεγαλύτερό της όνειρο; Να σπουδάσει στην κορυφαία σχολή χορού και να γίνει επαγγελματίας. Κι όταν τελειώσει αυτή η κλασική ταινία, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανυπομονούμε να τελειώσει η πανδημία και να ξεκινήσουμε μαθήματα!

Footloose

Μία από τις κορυφαίες ταινίες χορού διαδραματίζεται σε μία πόλη που ο χορός είναι απαγορευμένος. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που κυκλοφόρησε το remake, το 2011. Και οι δύο εκδοχές είναι εξαιρετικές, ενώ το soundtrack θα μας «κολλήσει» για πάντα.

Dirty Dancing

Ίσως η διασημότερη χορευτική ταινία όλων των εποχών. Μπορεί να είναι αδύνατο να χορέψουμε όπως ο Patrick Swayze (ένας από τους ωραιότερους σταρ των ‘80s) και η Jennifer Grey, αλλά σίγουρα η καρδιά μας θα χτυπήσει δυνατά βλέποντάς τους. 

Chicago

Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ, το Chicago μας καθηλώνει. Οι Catherine Zeta-Jones και η Renee Zellweger ως Velma Kelly και Roxie Hart καθηλώνουν, ενώ η ρετρό αισθητική εντυπωσιάζει.

Billy Elliot

O πρωταγωνιστής μας είναι 11 ετών και μπαίνει στον κόσμο του χορού απρόσμενα. Αποφασίζει να αφήσει το μποξ και να αφοσιωθεί στο μπαλέτο, χωρίς να το πει σε κανέναν. Το εμβληματικό αυτό έργο περνά ένα σημαντικό μήνυμα: Πάντα να ακολουθείς το όνειρό σου, ό, τι κι αν γίνει.

Saturday Night Fever

Πριν το Grease, υπήρχε το Saturday Night Fever. Το iconic λευκό κοστούμι του Tony Manero που υποδύεται ο John Travolta, οι κινήσεις, η disco – όλα τους, μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή.

 

Δείτε ακόμη: 9 celebrities που δεν χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr