UPDATE #NOW

Oh the summer nights: 5 καλοκαιρινές ταινίες που δείχνουν ότι ο αληθινός έρωτας υπάρχει


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

thenotebook.jpg
Το καλοκαίρι του 2021 ίσως είναι η δική μας ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν την κινηματογραφική σχέση. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά έργα που θα μας γεμίσουν νοσταλγία, θα μας εμπνεύσουν και – ποιος ξέρει; - ίσως το φθινόπωρο έχουμε να διηγούμαστε τη δική μας, παρόμοια ιστορία.

Ποιος δεν πέρασε τα εφηβικά του χρόνια – και όχι μόνο - δημιουργώντας τα πιο ονειρικά σενάρια για το ειδύλλιο που θα άλλαζε για πάντα τις καλοκαιρινές διακοπές; Εκείνον τον έρωτα που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, με την ψυχή των πρωταγωνιστών να ταράζεται από το πρώτο βλέμμα, ή τη μεγάλη αγάπη να έρχεται μετά από ατέλειωτη κόντρα. 

Το καλοκαίρι του 2021 ίσως είναι η δική μας ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν την κινηματογραφική σχέση. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά έργα που θα μας γεμίσουν νοσταλγία, θα μας εμπνεύσουν και – ποιος ξέρει; - ίσως το φθινόπωρο έχουμε να διηγούμαστε τη δική μας, παρόμοια ιστορία.

Grease (1978)

Το Grease είναι μία ταινία που πλέον μας προβληματίζει. Ηθοποιοί που πλησιάζουν τα 30 υποδύονται εφήβους, ενώ η κινηματογραφική Sandy αλλάζει ολόκληρη την εμφάνιση και τη συμπεριφορά της προκειμένου να κερδίσει την καρδιά του επαναστάτη Danny. Είναι, όμως, ένα κλασικό μιούζικαλ που παραμένει αξεπέραστο.

The Notebook (2004)

Τα λόγια είναι περιττά για αυτήν την ταινία. Η ιστορία είναι γνωστή, η ερμηνεία του Ryan Gosling και της Rachel McAdams μαγνητίζει, το τέλος είναι αυτό ακριβώς που θα φανταζόταν κανείς. Κι η σκηνή του φιλιού στη βροχή, είναι αυτή που όλοι αξίζει να ζήσουμε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Mamma Mia! (2008)

Αυτό το θεατρικό που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη έχει φανατικούς θαυμαστές και ορκισμένους εχθρούς – δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, δεν μπορούμε παρά να εκτιμήσουμε την προσπάθεια της κινηματογραφικής Sophie να μάθει ποιος είναι ο πραγματικός της πατέρας, την ερμηνεία της Meryl Streep και τις ειδυλλιακές σκηνές από την Ελλάδα.

Call Me by your Name (2017)

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και πιο συγκινητικά έργα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η ταινία μας μεταφέρει στην Ιταλία της δεκαετίας του ’80, όπου ο νεαρός Elio ερωτεύεται τον Oliver, έναν αρκετά μεγαλύτερο διδακτορικό φοιτητή. Τα χρώματα που δίνουν αίσθηση Instagram-ικού φίλτρου, η εσωτερική μάχη του Elio την ώρα που αναγνωρίζει το σεξουαλικό του προσανατολισμό και η υποστήριξη που δέχεται από την οικογένειά του, μας κάνουν να τη σκεφτόμαστε ξανά και ξανά.

50 Πρώτα Ραντεβού (2004)

Είναι δύσκολο να κάνουμε κάποιον να μας ερωτευτεί. Ας φανταστούμε, τώρα, να το προσπαθούμε ξανά και ξανά, με τον ίδιο άνθρωπο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Henry, ο οποίος ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Lucy, μία γυναίκα με βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης. Αποφασισμένος να κερδίσει την καρδιά της, προσπαθεί κάθε μέρα, ξανά και ξανά, να της θυμίσει πόσα σημαίνει για εκείνον. 
 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr