VIDEO

Το διαφορετικό δεν είναι λάθος: Η Disney τιμά το Μήνα Υπερηφάνειας με μία ταινία για μικρούς και μεγάλους


The Jennettes

17 Ιουνίου 2021

Το διαφορετικό δεν είναι λάθος: Η Disney τιμά το Μήνα Υπερηφάνειας με μία ταινία για μικρούς και μεγάλους

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας, η Disney περνά ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά – και όχι μόνο: Το διαφορετικό, δεν είναι λάθος. Κυκλοφορεί δωρεάν το Out, μία ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία του Steven Clay Hunter, του ανθρώπου πίσω από τον WALL – E και το Ψάχνοντας τον Nemo

Σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, μας παρουσιάζεται η ιστορία του νεαρού Greg, ο οποίος δυσκολεύεται  να μιλήσει στην οικογένειά του για το σύντροφό του, τον Manuel. Όταν οι γονείς του εμφανίζονται στην πόρτα του, για να τον βοηθήσουν να μετακομίσει, εκείνος παίρνει βαθιά ανάσα και κρύβει κάθε στοιχείο που μαρτυρά τόσο τη σχέση, όσο και την ομοφυλοφιλία του. Χάρη στο σκύλο του και με λίγο θάρρος, τελικά βρίσκει το θάρρος και «βγαίνει από την  ντουλάπα». Μιλά, δηλαδή, για την αλήθεια του.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια της Pixar τόσο να τοποθετήσει έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα στη θέση του πρωταγωνιστή, όσο και να παρουσιάσει σκηνές με δύο ήρωες ίδιου φύλου να φιλιούνται. Πριν ξεκινήσει η ταινία, οι συντελεστές μιλούν για την αισθητική τους και εξηγούν πως τα σχέδια δεν ήταν τέλεια. Ο λόγος; «Θέλαμε να νιώσετε την ιστορία του χεριού που έβρισκε το δρόμο του, με τα δάκρυα και τις ατέλειες που προέκυψαν στην πορεία».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Out παρακάτω:

 

Δείτε ακόμη: Άνθρωποι φωτογραφίζονται πίσω από το πάθος τους

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr