UPDATE #NOW

Σύννεφα καπνού τυλίγουν τον Παρθενώνα- Το συγκλονιστικό video του Reuters


The Jennettes

5 Αυγούστου 2021

Σύννεφα καπνού τυλίγουν τον Παρθενώνα- Το συγκλονιστικό video του Reuters

Τα πύρινα μέτωπα έχουν πάρει ανεξέλεγκτη πορεία τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα ενώ ήδη εκκενώνονται πολλοί οικισμοί. Η απόγνωση και ο φόβος για τα επόμενα λεπτά είναι η πραγματικότητα των κατοίκων που βλέπουν τα σπίτια τους και το βιός τους να καταστρέφεται. 

Εικόνες πανικού καταγράφονται στο φακό και οι σκηνές θυμίζουν Αποκάλυψη. Η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, οι εγλωβισμένοι κάτοικοι στην Ηλεία, η δραματική κατάσταση στην Εύβοια, οι συνεχείς εκκλήσεις για εκκένωση σε όσους ζουν στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Το Reuters ανέβασε μόλις πριν λίγες ώρες ένα συγκλονιστικό video που δείχνει σύννεφα καπνού να έχουν τυλίξει τον Παρθενώνα. Όπως αναφέρεται στο video που αναρτήθηκε στο Twitter, "φλέγεται ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του αρχαίου κόσμου". Τα συντρίμμια και οι απώλειες από τις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει, έχουν ανυπολόγιστο κόστος ενώ οι επόμενες ώρες κρίνονται ιδιαίτερα δύσκολες αφού οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων τονίζουν πως οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία στα σημεία που καίγονταν, έφτασε έως και τους 600 βαθμούς. Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι υπάρχει ένα «εκρηκτικό» μείγμα υψηλών θερμοκρασιών και πυρκαγιών. Ο καύσωνας δημιούργησε την καύσιμη ύλη, καθώς δεν υπήρχε καθόλου υγρασία. Συνεπώς, τα φυτά ήταν έτοιμα για ανάφλεξη. Σε κάθε μεγάλη φωτιά των τελευταίων τριών ημερών τα κύρια αίτια ήταν οι μεγάλες θερμοκρασίες και η έλλειψη υγρασίας. Επομένως, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν «πυριτιδαποθήκη», έτοιμη για ανάφλεξη.

Κεντρική φωτογραφία: Splash Ideal Images

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν εκπληκτικά το δράμα της φύσης 

jenny.gr