UPDATE #NOW

Φωτιά στην Εύβοια: 30 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο -Στις παραλίες οι κάτοικοι


4 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Εύβοια: 30 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο -Στις παραλίες οι κάτοικοι

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα, ασφυκτικές θερμοκρασίες, άνθρωποι και ζώα σε απόγνωση. Κάπως έτσι περιγράφεται η πραγματικότητα που επικρατεί και εξαπλώνεται σε πολλές γωνιές της Γης. Στην Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 81 δασικές πυρκαγιές ενώ έχουν καταγραφεί 40 ενεργά πύρινα μέτωπα. «Οι ώρες είναι κρίσιμες και εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες» ενώ η χώρα βιώνει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

Δραματική είναι η κατάσταση από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια. Καίγονται σπίτια, μεγάλη η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, στις παραλίες κάτοικοι και τουρίστες για να προστατευτούν από το πύρινο μέτωπο που υπολογίζεται στα 30 χιλιόμετρα.

Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα. Οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές, δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ. Αλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυΐδ. «Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζει σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Λίμνης, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, χαρακτηρίζοντας «απελπιστική» την κατάσταση. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.