UPDATE #NOW

TikTok ή σκέτο τικ; Τα social media προκαλούν τικ στα κορίτσια της Gen Z σύμφωνα με έρευνα


The Jennettes

7 Σεπτεμβρίου 2021

TikTok ή σκέτο τικ; Τα social media προκαλούν τικ στα κορίτσια της Gen Z σύμφωνα με έρευνα
Τα social media προκαλούν τικ στα κορίτσια της Gen Z σύμφωνα με έρευνα

Όλοι μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, περνάμε πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα στα social media. Όταν μιλάμε για την Gen Z όμως, το TikTok έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Το γεγονός ότι η υπερβολική έκθεση σε οποιαδήποτε οθόνη είναι επιβλαβής για την υγεία, είναι γνωστό. Το ότι θα μπορούσε όμως να προκαλέσει τικ σίγουρα δεν το περιμένατε! Όπως διαβάζουμε στο Dazed, μια νέα έκθεση παρατηρεί αύξηση των τικ σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες από την αρχή της πανδημίας.

Νέα έρευνα εντόπισε την ανεξήγητη αύξηση των συμπτωμάτων που θυμίζουν τικ στους νέους από την αρχή της πανδημίας. Οι αναφορές για αυτές τις συνθήκες ταχείας έναρξης-που βρέθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες-αυξήθηκαν από το 1-5% των συνολικών περιπτώσεων πριν από την πανδημία στο 20-35% αυτών τώρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 13 Αυγούστου.

Οι ερευνητές περιγράφουν «μια παράλληλη πανδημία νέων ηλικίας 12 έως 25 ετών που παρουσιάζει την ταχεία εμφάνιση σύνθετων κινητικών και φωνητικών τικ».

@e1ffie

i hope you guys see this. ##tourettesawareness ##ticdisorder ##beagoodperson

♬ Always Forever - Cults

«Υπήρξαν εντυπωσιακά κοινά σημεία στη φαινομενολογία αυτών των τικ που παρατηρήθηκαν στα κέντρα στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστραλία», αναφέρεται στην έκθεση.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όλοι οι ασθενείς, «παρακολουθούσαν Infuencers στα κοινωνικά μέσα (κυρίως το TikTok) με τικ ή σύνδρομο Tourette». Το hashtag #ticdisorder έχει περισσότερα από 400 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς αναγνώρισαν την σύνδεση μεταξύ της έκθεσής τους στα μέσα και της εμφάνισης των συμπτωμάτων».