UPDATE #NOW

«Θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου»: Η Ιωάννα ξεκινά τον αγώνα της


The Jennettes

15 Σεπτεμβρίου 2021

«Θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου»: Η Ιωάννα ξεκινά τον αγώνα της

«Δε θέλω να κρυφτώ. Θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά. Δε ξέρω αν είμαι καλά προετοιμασμένη, θα με οδηγήσει το ένστικτό μου. Όμως, θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου»

Στις 20 Μαΐου 2020, η ζωή της Ιωάννας άλλαξε για πάντα – μέσα σε δευτερόλεπτα, εξαιτίας μίας άλλης γυναίκας. «Ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό», θα δήλωνε αργότερα.

Και σήμερα, ξεκινά ο αγώνας για τη δικαίωσή της.

Όλη η Ελλάδα μιλούσε για την επίθεση με βιτριόλι το περσινό καλοκαίρι. Δε γνωρίζαμε ονόματα, μόνο το «35χρονο θύμα» και την «34χρονη δράστη»

Το 34χρονο θύμα έχει όνομα και είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Εδώ και μήνες παλεύει για την αποκατάσταση τόσο του δέρματος, όσο και της ψυχικής της υγείας. Ο κόσμος που γνώριζε έπαψε να υπάρχει κι εκείνη καλείται να διαχειριστεί μία νέα πραγματικότητα, την οποία της επέβαλαν με τη βία.

Σήμερα θα σταθεί απέναντι στη γυναίκα που είχε σχεδιάσει καλά αυτό που συνέβη. Κατηγορείται πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση. Θα καταθέσουν 35 μάρτυρες κι εκείνη θα κληθεί να απολογηθεί για το κακό που προκάλεσε.

«Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν… δεν αντιλαμβάνονται… πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία. Είναι μόνο μια ένδειξη… από το πρώτο μου χειρουργείο. Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό; 15/9» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Ιωάννα, πριν από πέντε μέρες. Έδειξε την ωμή αλήθεια της και είμαστε όλοι μαζί της.

H δράστης γνώριζε καλά τι έκανε. Είχε προσεγγίσει το θύμα της ήδη από το 2018, λόγω μίας ερωτικής αντιζηλίας. Στο σπίτι της βρέθηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι ανησυχούσε για κάποιον άνδρα. «Τι θα γίνει με τον πρώην» έγραφε ιδιόχειρο σημείωμα. «Ήθελε να τη σκοτώσει» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος πολλά δεδομένα με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε στην Ιωάννα

«Δε θέλω να κρυφτώ. Θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά. Δε ξέρω αν είμαι καλά προετοιμασμένη, θα με οδηγήσει το ένστικτό μου. Όμως, θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου. Η αγάπη της οικογένειάς μου και η συμπαράσταση του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμή μου. Στηρίζομαι σε αυτό για να βρίσκω δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζω τον καθημερινό πόνο και τα προβλήματα υγείας που έχω. Ως άνθρωπος και ως γυναίκα δε δέχομαι να υπάρχω σε μια χώρα που τα μέλη της τα κατακλύζουν δεισιδαιμονίες και μοχθηρά ένστικτα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους νέους μας να προβάλλουμε πρότυπα ανθρώπων με παιδεία και με τις βασικές ανθρώπινες αξίες όπως η ηθική, η ευγένεια, η ελευθερία και το δικαίωμα όλων μας στη ζωή», είπε το πρωί της Τρίτης στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Η ώρα που περίμενε ξεκινά και όλοι βρισκόμαστε στο πλευρό της.

Μπορούμε να ενισχύσουμε την αποκατάσταση της Ιωάννας μέσω της πλατφόρμας GoFundMe. Έτσι, θα βοηθήσουμε στο να καλυφθούν τα έξοδα για τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες θα χρειαστεί να υποβληθεί αλλά και τις θεραπείες για να ζήσει όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

jenny.gr