UPDATE #NOW

Βγήκαν οι βελόνες στην Ευρωβουλή: Δύο επίτροποι άρχισαν να πλέκουν σε ομιλία και αποθεώθηκαν online


The Jennettes

16 Σεπτεμβρίου 2021

Βγήκαν οι βελόνες στην Ευρωβουλή: Δύο επίτροποι άρχισαν να πλέκουν σε ομιλία και αποθεώθηκαν online
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας της για την Κατάσταση της Ένωσης στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, και όσο μιλούσε με έμφαση για νόμους κατά τις σεξιστικής βίας, για την αμυντική πολιτική και την ασφάλεια, καθώς και τα βήματα που πρέπει να κάνουν προς αυτήν την κατεύθυνση οι «27», οι δύο κυρίες δεν χασμουρήθηκαν αλλά αντ' αυτού έβγαλαν τις βελόνες πλεξίματος και άρχισαν να πλέκουν

Το πλέξιμο έγινε μία από τις αγαπημένες τάσεις κατά τη διάρκεια του lockdown, κι όπως φαίνεται συνεχίζει. Η Michelle Obama πριν μερικούς μήνες είχε παραδεχτεί στην εκπομπή της Rachael Ray, πως έμπαινε σε ομάδες πλεξίματος στο Facebook με ψευδώνυμο και ζητούσε συμβουλές ώστε να μάθει να πλέκει για την οικογένειά της κασκόλ, γάντια και σκουφάκια. Και τα κατάφερε!

Το παράδειγμα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ όπως φαίνεται από τις τελευταίες εικόνες μέσα στην Ευρωβουλή, ακολούθησαν πιστά πριν λίγες ώρες, η Σουηδή Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson και η Δανή Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Margrethe Vestager, οι οποίες το «έριξαν» κυριολεκτικά στο πλέξιμο την ώρα που μιλούσε η Φον Ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας της για την Κατάσταση της Ένωσης στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, και όσο μιλούσε με έμφαση για νόμους κατά τις σεξιστικής βίας, για την αμυντική πολιτική και την ασφάλεια, καθώς και τα βήματα που πρέπει να κάνουν προς αυτήν την κατεύθυνση οι «27», οι δύο κυρίες πήραν βελόνες κι άρχισαν να πλέκουν. Ίσως αυτός ήταν ένας τρόπος για να συγκεντρωθούν καλύτερα στα κυριότερα σημεία της ομιλίας. 

Οι εικόνες, που συζητήθηκαν έντονα από τα μέσα ενημέρωσης, με τις δύο επιτρόπους της Κομισιόν να επιδίδονται στο πλέξιμο την ώρα της σημαντικής ομιλίας, καταγράφηκαν σε κάμερα κινητού και σίγουρα προκάλεσαν παράλληλα ένα αξέχαστο θέαμα για τους υπόλοιπους παρευρισκομένους στην Ευρωβουλή. 

Τελικά, φαίνεται πως το πλέξιμο είναι ευεργετικό καθώς η Ylva Johansson, δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το ταλέντο της στο πλέξιμο καθώς κατά το παρελθόν είχε χαρίσει από ένα ζευγάρι κάλτσες στους συναδέλφους της επιτρόπους στην Κομισιόν ενώ είναι η αγαπημένη της ασχολία που απολαμβάνει να κάνει σχεδόν παντού.

Η τωρινή σκηνή των δύο επιτρόπων μάς θύμισε τον Tom Daley, τον Βρετανό «χρυσό» Ολυμπιονίκη των καταδύσεων, ο οποίος είχε γίνει viral τον Αύγουστο, όταν η κάμερα τον «τσάκωσε» στις κερκίδες να πλέκει.

Ο 27χρονος Daley δεν δίστασε να βγάλει τις βελόνες του και να πλέξει την ώρα που παρακολουθούσε τον τελικό γυναικών από βατήρα 3 μέτρων. Φαίνεται λοιπόν πως το πλέξιμο είναι η νέα τάση της εποχής που πολλοί καλλιέργησαν μέσα στην πανδημία. Ακόμα και μέσα στην Ευρωβουλή; Ακόμα και μέσα στην Ευρωβουλή!

Δείτε ακόμη: Δέκα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε