UPDATE #NOW

Επίθεση με βιτριόλι: «Δύναμη ψυχής, τύχη και φαρμακοποιός έσωσαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου από το θάνατο» είπε η γιατρός της


5 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: «Δύναμη ψυχής, τύχη και φαρμακοποιός έσωσαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου από το θάνατο» είπε η γιατρός της

«Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής... Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο» είπε η πλαστικός χειρουργός του Θριασίου Μαρία Καλοφώνου.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τη γυναίκα που επιχείρησε να της κόψει το νήμα της ζωής, την Εφη Κακαράντζουλα.

Η κατηγορούμενη της επίθεσης με το βιτριόλι τον Μάη του 2020 στην Καλλιθέα, που και σήμερα συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη στην θέση της και τα βλέμματα των δυο γυναικών δεν συναντήθηκαν.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της πλαστικής χειρουργού του Θριασίου ΝοσοκομείουΜαρίας Καλοφώνου που παρακολουθεί την την Ιωάννα από την πρώτη στιγμή. Η γιατρός ξεκαθάρισε πως από την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η κοπέλα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της.

«Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου τη δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται 2-3 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες» ανέφερε η μάρτυρας και περίγραψε στη συνέχεια την έκταση των εγκαυμάτων στο σώμα της Ιωάννας. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.