Camel-ccino: Το νέο trend στον καφέ έρχεται από την Κένυα και έχει, ναι, καλά καταλάβατε, γάλα καμήλας
The Jennettes
19 Οκτωβρίου 2021
Μπορεί την πρώτη θέση στις εξαγωγές στην Κένυα να την καταλαμβάνει το τσάι αλλά τώρα ένα νέο είδος καφέ στο Ναϊρόμπι κάνει την εμφάνισή του και φαίνεται πως θα διεκδικήσει δυναμικά την πρωτιά.
Ο περιζήτητος καφές, που αποτελεί ουσιαστικά τη νέα εκδοχή του cappuccino, φτιάχνεται με γάλα καμήλας και έχει γίνει ήδη διάσημος στο CJ's Restaurant, ένα από τα πιο γνωστά καφέ της πόλης. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, η ζήτηση για καφέ με γάλα καμήλας ήταν πιο αυξημένη στη Σομαλία, τώρα φαίνεται πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς τα εκεί.
Τα "camel-ccinos" και τα "camelattes" λοιπόν, είναι η νέα εκδοχή καφέ ενώ όπως φαίνεται, είμαστε πολύ κοντά στο να γευτούμε μια μέρα κι ένα camel burger, σύμφωνα με το CNN. Παρόλο που το γάλα καμήλας καταναλώνεται σε πολλά μέρη στον κόσμο, όπως στη Μέση Ανατολή και σε πολλά τμήματα της Ασίας και της Αυστραλίας, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και σε πολλές αγροτικές περιοχές της ανατολικής Αφρικής. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το γάλα έχει αρχίσει να γίνεται μεγαλύτερο ενώ οι τιμές του μετατρέπονται σταδιακά σε «χρυσό».
Όπως επισημαίνουν πολλοί, το γάλα καμήλας στη διεθνή αγορά αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά επικερδές ενώ το μισό λίτρο κυμαίνεται από $10 έως $20 συγκριτικά με το αγελαδινό που το μισό λίτρο κοστίζει 50 λεπτά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην Αφρική, φιλοξενούνται οι περισσότερες καμήλες αφού εκεί εντοπίζεται το 80% αυτών παγκοσμίως, με το 60% να βρίσκονται στην ανατολική Αφρική. Στην Κένυα, ζουν 4 εκατομμύρια καμήλες, ένα νούμερο που έχει τετραπλασιαστεί από το 1999.
Το "camel-ccino" φαίνεται πως είναι η νέα εποχή του καφέ και σύντομα αναμένεται να γίνει περιζήτητο και σε άλλα μέρη στον κόσμο, με βάση τις προβλέψεις των ειδικών.
Δείτε ακόμη: Διάσημος φωτογράφος μόδας βοηθάει εγκαταλειμμένα ζώα να βρουν σπίτι