UPDATE #NOW

Το πρώτο Food Truck Park έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για street food κάτω από τα αστέρια


Κλέλια Φατούρου

24 Οκτωβρίου 2021

Το πρώτο Food Truck Park έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για street food κάτω από τα αστέρια
Ένας λόγος που ανυπομονώ για όλα τα food festivals που προκύπτουν κατά καιρούς, είναι ότι μπορώ να φάω το burger μου σε έναν μεγάλο πάγκο, ακούγοντας μουσική, κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού ηλιοβασιλέματος.

Στην Αθήνα, δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να πηγαίνουμε όποτε θέλουμε σε ένα πάρκο με street food και τραπέζια για την παρέα μας, αλλά στη Θεσσαλονίκη, το Food Truck Park SKG είναι γεγονός. Μία 5μελής ομάδα εμπνεύστηκε από την απομόνωση της καραντίνας και υλοποίησε ένα project που υπάρχει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Μιλήσαμε με την Ιωάννα Κωνσταντινίδου, μία εκ των 5 δημιουργών, για αυτό το φανταστικό εγχείρημα και για το αν υπάρχει πιθανότητα να κατηφορίσει προς την Αθήνα.

«Το Food Truck Park SKG είναι το πρώτο πάρκο που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αποτελείται από κινητές μονάδες εστίασης, που αντικαθιστούν τα κλασικά καταστήματα. Ουσιαστικά πρόκειται για αναπαλαιωμένα οχήματα, που έχουν μετατραπεί σε πλήρως αυτόνομα και λειτουργικά και που έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τον κόσμο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με pop επιρροές και φρέσκια διάθεση. Στον χώρο μας φιλοξενούνται ένα Van μοντέλο VW t2 του 1973 που έχει μετατραπεί σε πλήρως λειτουργικό καφέ bar από την ομάδα των The Vanners , ένα ακόμη ίδιο μοντέλο VW t2 που έχει μετατραπεί σε κρεπερί, οι Mammy’s Caravan, το ‘Καρτέλ των Γεύσεων’ με ένα Mercedes 614D που λειτουργεί ως μπεργκεράδικο και τέλος το Nomad Cooking με μία τροχήλατη καντίνα στην οποία προσφέρονται ιδιαίτερης κοπής κρέατα».

Όσο για το πώς ξεκίνησε το Food Truck Park SKG, η απάντηση κρύβεται στην πανδημία. «Αυτό μας οδήγησε στο να σκεφτούμε πιο μακριά και να αφουγκραστούμε την πραγματική ανάγκη του κόσμου για κάτι διαφορετικό, έναν χώρο που να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες διασκέδασης, να είναι σε εξωτερικό χώρο και παράλληλα να ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Έτσι, με πολλή προσπάθεια υλοποιήσαμε την ιδέα μας και το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι μας δικαίωσε. Η πενταμελής ομάδα μας αποτελείται από άτομα που ασχολούνται χρόνια με την εστίαση όπως ο Κρίτων Κανέβας, η Χριστίνα Παυλοπούλου και ο Γρηγόρης Ρουσίδης αλλά παράλληλα και άτομα από άλλους επιστημονικούς κλάδους. Η μηχανικός Υπατία Κωνσταντινίδου και η Ιωάννα Κωνσταντινίδου που είναι Οικονομολόγος . Αυτός ο συνδυασμός είναι που έκανε και τη διαφορά στο όλο project, ότι δηλαδή είμαστε επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς με κοινό σκοπό την πρωτοπορία. Φυσικά, καίριο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και τη διαμόρφωση του Food Truck Park SKG έπαιξε η αρχιτέκτονας Καλιρρόη Τζιμίκα που ανέλαβε τον σχεδιασμό του project και μεταμόρφωσε την ιδέα μας σε ένα κάτι πραγματικό».

«Το Food Truck Park SKG βρίσκεται στον 5ο μήνα λειτουργίας του και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευγνώμονες για τις κριτικές και την απήχηση του κόσμου. Είναι γεγονός ότι στην πόλη μας οι επιλογές για φαγητό και διασκέδαση είναι συγκεντρωμένες στην περιοχή του κέντρου, όμως τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η ανάγκη για αποκέντρωση και ύπαρξη χώρων διασκέδασης και σε άλλες περιοχές. Ο χώρος μας έχει διαμορφωθεί με τρόπο που καλύπτει τόσο την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο άλλο μέρος και παράλληλα είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμος από όλες τις περιοχές της πόλης μας».

Στην ερώτηση «πότε θα έρθετε και στην Αθήνα;», η απάντηση που πήρα είναι ότι έχουν ήδη σκεφτεί το να υλοποιηθεί η ιδέα και σε άλλες πόλεις, γιατί βλέπουν την ένθερμη υποδοχή του κοινού. Από εμάς είναι ένα μεγάλο ναι.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/dranthapo