UPDATE #NOW

Αυτό είναι το πιο hot ποτό στον πλανήτη αυτή τη στιγμή (που μισούν όλοι οι bartenders)


Έλενα Κρητικού

27 Οκτωβρίου 2021

Αυτό είναι το πιο hot ποτό στον πλανήτη αυτή τη στιγμή (που μισούν όλοι οι bartenders)

Μπορεί το δικό μου αγαπημένο ποτό να είναι το Bramble, που είναι βγαλμένο από τα ένδοξα '80s και περιέχει μια εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα σε λεμόνι, gin, ζάχαρη και βατόμουρο, αλλά μόλις μάθαμε ποιο είναι το πιο hot ποτό αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. 

Το espresso martini έχει κλέψει την καρδιά του κόσμου, αλλά όχι και των Bartenders. Σε πολλά μπαρ στο Manhattan αλλά και στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, η επιλογή είναι σταθερή, κάνοντας πολλούς bartenders να δηλώνουν αγανάκτηση από την υπερβολική κατανάλωση του συγκεκριμένου ποτού. 

Μπορεί να ακούγεται εξίσου υπερβολικό αλλά σύμφωνα με το Grub Street, το Espresso Martini είναι το ποτό που παρατηρείται ότι καταναλώνεται περισσότερο το 2021. Είναι «κυριολεκτικά παντού, έχει γίνει σαν το Vodka Red Bull στα τέλη των '00s ή το Four Loko στις αρχές του 2010». Άλλοι το συγκρίνουν με το Aperol Spritz του 2021. Ειδικά στη Νέα Υόρκη, «τα espresso Martinis έχουν γίνει η νέα κοκαΐνη».

Είναι ένα ποτό που σε ανταμείβει για τον χρόνο που περιμένεις να ετοιμαστεί, τόσο ψυχικά όσο και φυσικά. Espresso, vodka, λικέρ καφέ και γλυκαντική ουσία. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας του αλλά ο τρόπος παραγωγής του αποτελεί πρόβλημα για πολλλούς bartenders αφού τις περισσότερες φορές καταλήγουν να λερώνονται από την παρασκευή. 

Ένα ακόμη ενοχλητικό στοιχείο γύρω από τα espresso Martinis σύμφωνα με τους bartenders που το παρασκευάζουν, είναι ότι δεν είναι σίγουρο εάν ο κόσμος θέλει πραγματικά να το καταναλώσει ή το παραγγέλνει εξαιτίας της εξαιρετικής του δημοφιλίας. 

Όπως και να έχει, αποτελεί τη μεγαλύτερη τάση σήμερα και αδιαμφισβήτητα θα είμαστε οι επόμενες που θα το παραγγείλουμε στην επόμενη μας έξοδο!

Δείτε ακόμη: Τα 10 πιο δημοφιλή Cocktails στον κόσμο