UPDATE #NOW

WitchTok: Influencers διαβάζουν Ταρώ, κάνουν ξόρκια και μας μυούν στο παραφυσικό


The Jennettes

29 Οκτωβρίου 2021

WitchTok: Influencers διαβάζουν Ταρώ, κάνουν ξόρκια και μας μυούν στο παραφυσικό

Αν έχετε TikTok, ξέρετε πολύ καλά τι είναι το #witchTok. Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθετε.

Influencers μοιράζονται ξόρκια, διαβάζουν Ταρώ, δείχνουν πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τον νόμο της έλξης - δημιουργούν τη νέα τάση και γίνονται τρομερά δημοφιλείς. Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο hashtag έχει 20,5 δισεκατομμύρια views και αυξάνονται διαρκώς.

«Είναι μία υπέροχη κοινότητα πνευματιστών του TikTok… με διαφορετικό υπόβαθρο», ανέφερε στο USA Today ο TikToker Adam Wethington, ο οποίος έχει ενάμισι εκατομμύριο followers.

Διαβάζει καθημερινά τα Ταρώ και, όπως αποκάλυψε, ξεκίνησε να γίνεται δημοφιλής κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν πολύς κόσμος στράφηκε στο μεταφυσικό για να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα.

@officialmadamadam

#tarot #tarotreading #foryou #witchTok #madamadam #TreatiestCupContest #squidgame #halloween

♬ original sound - Madam Adam

«Το WitchTok είναι τόσο επίκαιρο αυτήν τη στιγμή, επειδή τη χρονιά που πέρασε μάθαμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις καταστάσεις. Το μόνο που περνάει από το χέρι σου, είναι αυτό που κάνεις, το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως αληθινό».

Η Honey Rose, στα 23 της, είναι μία ακόμη διάσημη περσόνα του WitchTok. Σπούδασε εγκληματολογία, ασχολείται με την αστρολογία και θεωρεί ότι πολλοί χρήστες της εφαρμογής στρέφονται στον πνευματισμό επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς στις παραδοσιακές θρησκείες.

@thecrystalpatch

Simple happiness and healing spell ✨🍊 #witchcraft #healingspell #spell #spells #witchtok #witchtips #babywitchtips #beginnerwitchtips #beginnerspells

♬ after dark (slowed) - XO LOVER

Η ίδια, ως μέλος της LGBTQ+ κοινότητας, μαύρη και non-binary, αναγνωρίζει πως «η μαγεία έδωσε φωνή στους ανθρώπους που παρέμειναν για καιρό στη σιωπή».

Η Kiley Mann είναι μόνο 19. Διαβάζει φύλλα τσαγιού και μιλάει για διάφορες πιο «σκοτεινές» πρακτικές. «Αυτό που εξάπτει την περιέργεια των ανθρώπων, είναι πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες αποτελούν ταμπού, αλλά τώρα είναι ανοιχτές στο κοινό», εξήγησε στο USA Today.

@oracleofthemoon

pt 2 :))) #witchtok #fyp #astrology #zodiac #zodiacsigns #foryou #crystals #spirituality

♬ Birthday suit by Cosmo sheldrake - Sounds_two_use

Το TikTok κάνει στροφή στο παραφυσικό, κι όχι λόγο του Halloween. 

jenny.gr