UPDATE #NOW

Την παρακολουθούσε μέσα από το iPad της κόρης τους και τη σκότωσε εν ψυχρώ: Το viral έγκλημα του TikTok


The Jennettes

27 Οκτωβρίου 2021

Την παρακολουθούσε μέσα από το iPad της κόρης τους και τη σκότωσε εν ψυχρώ: Το viral έγκλημα του TikTok

Εκείνος, έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο followers στο TikTok. Εκείνη, είχε 12,7 χιλιάδες – το προφίλ της, γεμάτο με βίντεο από την ευτυχισμένη ζωή μαζί του. Αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο πριν λίγο καιρό. Από τις 18 Οκτωβρίου ζούσαν σε ξεχωριστά σπίτια. Μέχρι που, τρεις μέρες μετά, αποφάσισε να τη σκοτώσει.

Είναι ο Ali Abulaban. Ήταν η Ana Abulaban.

@anamacewindu

When your partner is your best friend ##GetCrocd ##fyp ##GoForTheHandful

♬ Lento - Julieta Venegas

Δεν μπορούσε να δεχτεί τον χωρισμό, είχε εγκαταστήσει συσκευή παρακολούθησης στο iPad της πεντάχρονης κόρης τους. Κάποια στιγμή, την περασμένη εβδομάδα, άκουσε τη φωνή ενός άνδρα να μιλά με την πρώην σύζυγό του. Δεν ήταν σίγουρος για το τι έλεγαν - τα γέλια τους ήταν που τον ενόχλησαν.

Βίντεο από την είσοδο της πολυκατοικίας, τον δείχνει να μπαίνει και να βγαίνει μετά από ώρα. Στο διαμέρισμα, η 28χρονη Ana και ο 29χρονος Rayburn Cadenas Barron κείτονταν νεκροί. 

Η υπόθεση έχει γίνει viral στο TikTok. Χρήστες της εφαρμογής τονίζουν όσα θα μπορούσαμε να είχαμε προσέξει, όπως τα όπλα στο σπίτι τους. Μιλούν για την ονειρική εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω, εξηγούν πώς τα social media παραποιούν τα πάντα, το victim blaming που δίνει και παίρνει στα σχόλια.

@thatdaneshguy

RIP @anamacewindu

♬ original sound - Danesh

@thatdaneshguy

My heart goes out to the families of his victims. I hope he gets life. Out of respect for the family, please take this monster's profile down tiktok.

♬ original sound - Danesh

Ο Abulaban, ο οποίος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες διπλής ανθρωποκτονίας εν ψυχρώ, διέμενε σε ξενοδοχείο. Πέρασε μόλις τρία εικοσιτετράωρα εκεί. Μία μέρα που η Ana και η κόρη τους έλειπαν, μπήκε στο σπίτι, «πείραξε» το iPad της μικρής και έφυγε – από τότε, γνώριζε κάθε τους κίνηση. Μετά τους φόνους, πήγε κανονικά και πήρε το παιδί από το σχολείο. Μία ώρα αργότερα, συνελήφθη.

O εισαγγελέας Taren Brast αποκάλυψε ότι όχι μόνο ομολόγησε το έγκλημά του στην αστυνομία, αλλά κατηγόρησε το θύμα του για μοιχεία – ωστόσο, το πιθανότερο είναι να διατηρούσε μόνο φιλικές σχέσεις με τον Barron. Αργότερα, μίλησε με τον δικηγόρο του και αποφάσισε να αλλάξει την απολογία του. 

jenny.gr