UPDATE #NOW

5 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας


The Jennettes

5 Νοεμβρίου 2021

5 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

Πείτε την αλήθεια, έχετε κι εσείς μία λίστα – ξέρετε, εκείνη που δεν έχετε δείξει σε κανέναν και περιλαμβάνει όλα τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε κάποια στιγμή. Μπορεί να περιλαμβάνει τα Τζουμέρκα (εξαιρετικός προορισμός) ή τα Νησιά του Πάσχα, το Cape Town στη Νότια Αφρική ή το Παρίσι.

Παρακάτω, θα βρείτε προορισμούς που αξίζει να δείτε, έστω και μία φορά. Γωνιές του πλανήτη, άγνωστες και διάσημες, που σίγουρα μπορείτε να χωρέσετε στην bucket - list σας.

Νησιά Φι-Φι, Ταϊλάνδη

jenny.gr

Όσο αστείο είναι το όνομά τους, τόσο υπέροχες είναι οι παραλίες τους με τα διάφανα νερά και την παρθένα φύση. Αυτό το σύμπλεγμα έξι νησιών προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες, από scuba diving και πεζοπορία, μέχρι γνωριμία με τα πιο παράξενα ζώα της θάλασσας. Επισκέπτες έχουν δει ακόμη και καρχαρίες λεοπάρδαλη!

Μάτσου Πίτσου, Περού

jenny.gr

Ψηλά στην οροσειρά των Άνδεων βρίσκεται αυτή η αρχαία πόλη των Ίνκα. Το ταξίδι εκεί, είναι για τους τολμηρούς – οι πεζοπορίες και το rafting θα εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη σας, ενώ θα δείτε τοπία που ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα δεν είχατε φανταστεί.

Grand Canyon, ΗΠΑ

jenny.gr

Οι περισσότεροι το έχουμε δει σε ταινίες. Αξίζει, σίγουρα, να το δείτε κι από κοντά. Τουριστικά γραφεία οργανώνουν ακόμα και rafting στον Ποταμό του Colorado, αλλά και ταξίδι μέχρι το χαμηλότερο σημείο του.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

jenny.gr

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου, είναι το Βόρειο Σέλας, το Aurora Borealis, τα Northern Lights – πείτε το όπως θέλετε. Όσο καλή ανάλυση κι αν έχουν οι φωτογραφίες που έχετε δει, δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ομορφιά του. Από τη Γαλάζια Λίμνη, όμως, μέχρι την εκκλησία Hallgrimskirkja που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας έχει πολλά να προσφέρει.

Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

jenny.gr

Ακριβώς έξω από το Κάιρο, βρίσκονται οι θρυλικές πυραμίδες της Γκίζας και η Σφίγγα. Οι πυραμίδες αυτές, οι τελευταίες κατοικίες των Φαραώ, είναι το μοναδικό από τα 7 θαύματα του κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα.