UPDATE #NOW

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο single των ABBA έρχεται πάνω στην ώρα για τις γιορτές


The Jennettes

17 Νοεμβρίου 2021

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο single των ABBA έρχεται πάνω στην ώρα για τις γιορτές

Οι ABBA, το θρυλικό συγκρότημα από τη Σουηδία, έκανε θριαμβευτική επιστροφή στα βρετανικά μουσικά τσαρτ καθώς εκτοξεύτηκε αμέσως στην πρώτη θέση, με το πρώτο album του εδώ και 40 χρόνια, το «Voyage». Ο δίσκος είναι το γρηγορότερο σε πωλήσεις άλμπουμ της χρονιάς, όπως έγινε γνωστό από τη βρετανική Official Charts Company, με 204.000 πωλήσειςαπό την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Μόνο τρία άλμπουμ έχουν ξεπεράσει τις 200.000 πωλήσεις την τελευταία δεκαετία: η Adele με το «25», ο Ed Sheeran με το «Divide» και οι One Direction με το «Midnight Memories».

Το «Voyage» είναι το πρώτο album του συγκροτήματος από το «The Visitors» το 1981. Είναι το δέκατο άλμπουμ των ABBA που γίνεται νούμερο ένα στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη UK’s Official Charts Company, το σύνολο των πωλήσεων του «Voyage» αποτελείται από 90% κλασικά αντίγραφα, μεταξύ άλλων 29.000 σε βινύλιο, καθιστώντας το «την ταχύτερη σε πωλήσεις κυκλοφορία βινυλίου στον αιώνα».

Και καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, οι ABBA ανακοίνωσαν το πρώτο τους χριστουγεννιάτικο single με τίτλο «Little Things» και θα κυκλοφορήσει επίσης σε CD τον επόμενο μήνα, στις 3 Δεκεμβρίου.

Μαζί με το επίσημο single αναμένεται να έρθει και ένα νέο music video, με το Σουηδικό συγκρότημα να λέει στους θαυμαστές «να παρακολουθήσουν αυτόν τον χώρο». Artworks με θέμα τους τάρανδους έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους μέσω των social media για να προετοιμάσουν τους θαυμαστές και να τους βάλουν σε γιορτινό mood.



Το σουηδικό συγκρότημα γνώρισε τεράστια φήμη, κερδίζοντας τη Eurovision του 1974 με το «Waterloo» και έκανε μεγάλες επιτυχίες τη δεκαετία του '70, όπως τα «Dancing Queen», «Take a chance on me», «Mamma Mia» κ.ά. Οι ABBA είχαν διαλυθεί το 1982 και τα τέσσερα μέλη του ακολούθησαν solo καριέρα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι ΑΒΒΑ σκοπεύουν να δώσουν μια «ψηφιακή» συναυλία στο Λονδίνο του χρόνου, επίσης με το όνομα, Voyage. Ψηφιακά άβαταρ των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος θα εμφανιστούν σε ένα ανεπανάληπτο σόου. Το ABBA Voyage θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2022 στην ABBA arena χωρητικότητας 3.000 ατόμων, στο Queen Elizabeth Olympic Park, του Λονδίνου.

Για τη συναυλία αυτή έχουν δημιουργηθεί ψηφιακοί χαρακτήρες των ABBA, μετά από πολλές εβδομάδες και μήνες με τεχνικές πρόβες motion-capture τεχνολογίας, τόσο με τη συμμετοχή και των τεσσάρων μελών της μπάντας, όσο και της ομάδας της Industrial Light & Magic τεχνολογικής εταιρείας-με δυναμικό 850 ατόμων!