UPDATE #NOW

Βρετανίδα πολιτικός πήρε το μωρό της στη Βουλή, της έκαναν σύσταση και τους απαντά μέσω του Guardian


The Jennettes

25 Νοεμβρίου 2021

Βρετανίδα πολιτικός πήρε το μωρό της στη Βουλή, της έκαναν σύσταση και τους απαντά μέσω του Guardian

Στη Βουλή των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, σε καιρό πανδημίας, δεν υπάρχει κανόνας σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Απαγορεύει, ωστόσο, τον 21ο αιώνα, την παρουσία ανηλίκων στις συνεδριάσεις. «Δεν πρέπει να κάθεστε στην αίθουσα, συνοδευόμενοι από παιδί», αναφέρει συγκεκριμένα.

Η Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Stella Creasy, τόλμησε να πάρει μαζί τον τριών μηνών γιο της. Και της έγινε σύσταση. Και εκείνη έγραψε άρθρο στον Guardian όχι για την ίδια, αλλά «για τα δικαιώματα όλων των γυναικών και όσα μας εμποδίζουν να παίξουμε ολοκληρωμένα τον ρόλο μας στην πολιτική».

«Κάθε γονέας νεογέννητου ξέρει ότι είναι δύσκολο να μένεις ξύπνιος, πόσο μάλλον να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο. Η άδεια μητρότητας είναι σημαντική – κάνει καλό στην υγεία μας, τα παιδιά μας και την οικονομία μας», ξεκίνησε. 

«Μία από τις παραξενιές της νομοθεσίας μας είναι ότι ως Βουλευτής δεν έχω δικαίωμα στην εργασία – μπορεί να φτιάχνουμε νόμους, αλλά δεν εφαρμόζουμε τον συγκεκριμένο στον εαυτό μας. Συνεπώς, βρέθηκα να μιλώ στους Υπουργούς για το Αφγανιστάν, υπό την επήρεια μορφίνης, έχοντας μόλις γεννήσει το δεύτερο παιδί μου, για να βεβαιωθώ ότι θα ακούγονταν οι ανησυχίες των ψηφοφόρων μου».

«Με ελάχιστη υποστήριξη από τους υπεύθυνούς ή, πράγματι, το ίδιο μου το κόμμα, εργάστηκα όσο καλύτερα μπορούσα ενώ παράλληλα κάλυπτα τις ανάγκες του 13 μηνών γιου μου. Αυτός είναι και ο λόγος που παραξενεύτηκα, όταν μου είπαν ότι δεν μπορούσα να τον πάρω στη Βουλή μαζί  μου. Ενώ ο γιος μου κοιμόταν γαλήνια, με όση ηρεμία μπορεί να δημιουργήσει η συζήτηση περί οικονομικών μεταρρυθμίσεων, η παρουσία του σε ένα debate ξεκάθαρα πείραξε κάποιους σ’ έναν οργανισμό που παλαιότερα έμοιαζε λιγότερο αυστηρός σε τέτοιου είδους ζητήματα. Τώρα φαίνεται ότι ο αναθεωρημένος κανονισμός ξεκαθαρίζει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα – η Βουλή έχει περάσει, συνεπώς, περισσότερο χρόνο γράφοντας κανόνες για αυτό, αντί για δεύτερες θέσεις εργασίας».

Διαβάστε όλο το άρθρο της εδώ