UPDATE #NOW

Βρετανικό Μουσείο: «Είμαστε ανοιχτοί στον δανεισμό των Ελγίνειων στην Ελλάδα»


The Jennettes

4 Δεκεμβρίου 2021

Βρετανικό Μουσείο: «Είμαστε ανοιχτοί στον δανεισμό των Ελγίνειων στην Ελλάδα»

Τι γράφει σε άρθρο του στους Times του Λονδίνου ο νέος πρόεδρος του Μουσείου, George Osborne για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Αν η Ελλάδα απαντήσει θετικά, μπορεί να εκληφθεί ως αποδοχή της κυριότητάς τους από τους Βρετανούς.

Ναι φαίνεται να λένε ξαφνικά οι άνθρωποι του Βρετανικού Μουσείου στο να δανείσουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε σε άρθρο του στους Times του Λονδίνου ο νέος πρόεδρος, George Osborne.

Στο άρθρο του που τιτλοφορείται «Είναι σωστό να είμαστε υπερήφανοι για το Βρετανικό Μουσείο» ο Osborne γράφει για την ιστορία του συγκεκριμένου πολιτιστικού οργανισμού, «τα τεχνουργήματα του οποίου απεικονίζουν τον πόλεμο και την αγάπη και αντικατοπτρίζουν την αλήθεια πως οι άνθρωποι είναι ικανοί για πράξεις μεγάλης καλοσύνης και φρικτής βαρβαρότητας μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια δύο εκατομμυρίων ετών. Γι' αυτό μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Αυτός ήταν ο ιδρυτικός σκοπός όταν ιδρύθηκε ως το πρώτο εθνικό δημόσιο μουσείο του κόσμου το 1753, και ο σκοπός αυτός παραμένει μέχρι σήμερα. Ήταν προϊόν λιγότερο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και περισσότερο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού». Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.