UPDATE #NOW

Συμπερίληψη τώρα: Η Pantone δημιούργησε την πρώτη χρωματική παλέτα για ανθρώπινη επιδερμίδα


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

Συμπερίληψη τώρα: Η Pantone δημιούργησε την πρώτη χρωματική παλέτα για ανθρώπινη επιδερμίδα
H Pantone έκανε το καλύτερο ποδαρικό στο 2022, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στη συμπερίληψη.

Η Pantone καλωσόρισε τη νέα χρονιά, κυκλοφορώντας τον νέο και ίσως πιο καινοτόμο οδηγό αποχρώσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα, ο οποίος στηρίχθηκε στα χρώματα του ανθρώπινου δέρματος. Γνωστός ως SkinTone Guide, ο οδηγός με άξονα την ποικιλομορφία των ανθρώπων περιέχει έναν ακριβή κατάλογο με 110 χρώματα που ανταποκρίνονται στην χρωματική παλέτα της ανθρώπινης επιδερμίδας.

Ο νέος οδηγός επιλογής αποχρώσεων είναι η πλησιέστερη και πιο ακριβής φυσική αναπαράσταση των χρωμάτων του δέρματος ενώ πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη οπτική αναφορά για χρήση σε οποιονδήποτε τομέα κρίνει απαραίτητη τη λήψη ενός συγκεκριμένου χρώματος δέρματος.

Η παρακάτω βεντάλια, που δημιουργήθηκε από την ακριβή επιστημονική μέτρηση χιλιάδων πραγματικών τόνων δέρματος, είναι σε σειρά από ανοιχτόχρωμο έως πιο σκούρο χρώμα, με τέσσερις ομάδες αποχρώσεων που έχουν αύξουσα ή φθίνουσα σειρά τόνων δέρματος.

Jenny.Gr

Κάθε χρώμα αναφέρεται με έναν τετραψήφιο αλφαριθμητικό αριθμό. Ειδικότερα, οι δύο πρώτοι αριθμοί αντιπροσωπεύουν την απόχρωση ή τον κορεσμό και οι δύο τελευταίοι αντιπροσωπεύουν τον τόνο του δέρματος.

Η νέα αυτή τεχνολογία επικυρώνει την αφοσίωση της Pantone στη συμπερίληψη και την εκπροσώπηση, διαβεβαιώνοντας ότι κάθε άνθρωπος όχι μόνο αξίζει να περιλαμβάνεται σε χρωματικούς οδηγούς ανεξαρτήτως χρώματος και δέρματος, αλλά και να απεικονίζεται ακριβώς όπως είναι και του αξίζει, τιμώντας την καταγωγή του.

TAGS