UPDATE #NOW

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για «κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»


JTeam

16 Ιανουαρίου 2022

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για «κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»
Anete Lusina from Pexels
«Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media», εξήγησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης

Από την ώρα που αποκαλύφθηκε ο βιασμός της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη στα social media, δε σταματούν να βγαίνουν στο φως οι εξελίξεις. Μία μετά την άλλη, γυναίκες μοιράζονται όσα έχουν βιώσει από τους άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Παράλληλα, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, μέσω του οποίου πήρε το περιστατικό τη δημοσιότητα που θα έπρεπε, κάνει λόγο για «στοιχεία ότι όλο αυτό υπάρχει πολλά χρόνια και η 24χρονη ήταν ακόμα ένα θύμα».

Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου.

«Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΜEGA, Χαμογέλα και πάλι, ο ακτιβιστής αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και προτροπές να προσέχει αυτούς που έχουν καταγγελθεί. «Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων», εξήγησε.