UPDATE #NOW

Τέλος εποχής: ΙnStyle και EW διακόπτουν τις έντυπες εκδόσεις τους


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2022

Τέλος εποχής: ΙnStyle και EW διακόπτουν τις έντυπες εκδόσεις τους
Η εποχή για την αναπόφευκτη στροφή στο digital, είναι εδώ

Σε μία προσπάθεια προσαρμογής στο «αναπόφευκτο digital μέλλον», ο δισεκατομμυριούχος Bary Diller ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του, Dotdash Meredith, θα σταματήσει άμεσα την έντυπη κυκλοφορία έξι μεγάλων περιοδικών, τα οποία θα βρίσκονται μόνο σε online μορφή.

Τα έντυπα των Entertainment Weekly, InStyle, EatingWell, Health, Parents και του ισπανικού People θα κυκλοφορήσουν για τελευταία φορά τον Απρίλιο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη στους εργαζομένους. Όπως είναι επόμενο, θα γίνουν περικοπές – 200 υπάλληλοι θα απολυθούν. Αν και αυτός ο αριθμός είναι μεγάλος, αποτελεί λιγότερο από το 5% του προσωπικού του ομίλου.

Η Dotdash, θυγατρική της InterActiveCorp, αγόρασε τα περιοδικά έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων, από την εταιρεία Meredith.

«Είπαμε από την αρχή ότι αγοράζοντας τη Meredith, αγοράσαμε brands, όχι περιοδικά ή ιστοσελίδες», έγραψε στην ανακοίνωση προς τους εργαζομένους ο CEO της Dotdash, Neil Vogel. «Όλοι γνωρίζουν ότι έχει γίνει μεταφορά της ανάγνωσης και της διαφήμισης από το έντυπο στο digital και, ως αποτέλεσμα, για ορισμένα σημαντικά brands, το έντυπο δεν εξυπηρετεί πια τον σκοπό της εταιρείας».

Μιλώντας στο Forbes, εκπρόσωπος της Dotdash εξήγησε ότι «οι εργαζόμενοι αυτοί δημιούργησαν κάποια από τα μεγαλύτερα brands του κόσμου. Τους ευχαριστούμε για τα χρόνια αφοσίωσης και δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε να κάνουν μία ομαλή μετάβαση».