UPDATE #NOW

Δύο γυναίκες έφτιαξαν ένα Φεστιβάλ Ταινιών για τα παιδιά που περιμένουν στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας


JTeam

2 Μαρτίου 2022

Δύο γυναίκες έφτιαξαν ένα Φεστιβάλ Ταινιών για τα παιδιά που περιμένουν στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας
Getty Images
Η videographer Weronika Jurkiewicz και η σκηνοθέτης Bianca Lucas είχαν μια εκπληκτική ιδέα, η οποία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στον κόσμο μέσω των social media κι έχει σκοπό να αποφορτίσει για λίγο τα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χιλιάδες Ουκρανοί περιμένουν καθημερινά για να διασχίσουν τα σύνορα, όχι μόνοι τους, αλλά μαζί με παιδιά που δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει πόλεμος και γιατί συμβαίνει στη χώρα τους.

Σχεδόν 327.000 άνθρωποι έχουν περάσει από την Ουκρανία στην Πολωνία από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με την πολωνική συνοριοφυλακή. Μικρά παιδιά οδηγούνται σε ασφαλή μέρη, στοιβάζονται σε υπόγεια καταφύγια και τρομοκρατούνται κάθε φορά που ακούγονται βομβαρδισμοί.

Από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, μικρά κορίτσια και αγόρια κάθονται δίπλα δίπλα σε πάγκους με τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, περιμένοντας να κοπάσει ο ήχος από τους πυροβολισμούς και τις βόμβες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Με αφορμή τον τρόμο που βιώνουν τα παιδιά στις πιο κρίσιμες στιγμές του πολέμου, η videographer Weronika Jurkiewicz και η σκηνοθέτης Bianca Lucas είχαν μια εκπληκτική ιδέα, η οποία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στον κόσμο μέσω των social media.

Οι δυο τους ξεκινούν Φεστιβάλ Ταινιών για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας προκειμένου να αποσπάσουν για λίγο την προσοχή τους και να τα βοηθήσουν να ξεχαστούν.

Η σπουδαία ενέργεια καλεί παραγωγούς ταινιών και animation να βοηθήσουν με τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδικών ταινιών χωρίς διαλόγους, είτε είναι μικρού είτε μεγάλου μήκους. Όποιος μπορεί να συνδράμει, καλείται να στείλει ταινίες που κατεβαίνουν στο: [email protected].