UPDATE #NOW

Oscars 2022: O Samuel L. Jackson πήρε το πρώτο του Oscar από τον Denzel Washington στην καλύτερη βράβευση που δεν είδαμε ποτέ


JTeam

28 Μαρτίου 2022

Oscars 2022: O Samuel L. Jackson πήρε το πρώτο του Oscar από τον Denzel Washington στην καλύτερη βράβευση που δεν είδαμε ποτέ
Mike Coppola/Getty Images
«Ευχαριστώ καθέναν που αγόρασε εισιτήριο για οποιαδήποτε ταινία που έπαιξα. Ήταν πραγματική τιμή και χαρά μου»

H 94η τελετή των Oscars ήταν διαφορετική από τις άλλες και συζητήθηκε πολύ πριν καν πραγματοποιηθεί. Ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα, ώστε να δοθούν νωρίτερα τα βραβεία σε 8 κατηγορίες, με τους νικητές να παρουσιάζονται σε βίντεο κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης, και το αποτέλεσμα ήταν ίσως αυτό που περιμέναμε: Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της βραδιάς, κόπηκε στο μοντάζ.

Ο Samuel L. Jackson είναι ηθοποιός από πάντα. Έχει παίξει σχεδόν σε κάθε ταινία που κυκλοφόρησε από τη στιγμή της γέννησής του, κι όμως ποτέ δε βραβεύθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου. Αυτό άλλαξε φέτος, καθώς πήρε το τιμητικό Oscar από το Board of Governors, του το απένειμε o Denzel Washington και δεν το είδαμε ποτέ. Ένας από τους πιο ταλαντούχους κι αγαπητούς καλλιτέχνες τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά και είδαμε ό,τι μπορέσαμε μέσω Twitter.

O Washington μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό του. Αναφέρθηκε στις ταινίες του, το φιλανθρωπικό του έργο, είπε πως ίσως πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο πρωταγωνιστή όλων των εποχών, με τις ταινίες του να έχουν κερδίσει συνολικά $27 δισεκατομμύρια.

Συγκινημένος, ο Jackson αστειεύτηκε πως η καριέρα του ξεκίνησε με ρόλους όπως «δεύτερο μέλος συμμορίας» και «μαύρος», ενώ συμμετείχε σε τουλάχιστον 150 projects. Μίλησε για τη φιλία του με τον Washington, με τον οποίο έχει «κάνει πολλά πράγματα».

«Είμαι στ’ αλήθεια περήφανος που λαμβάνω αυτό το βραβείο», είπε στον ευχαριστήριο λόγο του. «Ποιος ξέρει, αυτό το παιδάκι από το Chattanooga του Tennessee, που βλέπει ταινίες κι εύχεται να ήταν εδώ για να ψηφιστεί από τους ανθρώπους που διοικούν έναν οργανισμό αυτού του βεληνεκούς, ίσως να πει πως “Μου αξίζει κάτι τέτοιο”».

«Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, προσπάθησα να εκπροσωπήσω αυτήν τη βιομηχανία όσο καλύτερα μπορώ», πρόσθεσε, αφού πρώτα ευχαρίστησε τη σύζυγό του, LaTanya Richardson Jackson και την κόρη τους, Zoe, τις οποίες αποκάλεσε «μεγαλύτερες κριτικούς και κορυφαίες fans».

«Βγαίνω εκεί έξω και ψυχαγωγώ το κοινό όπως το Hollywood ψυχαγώγησε εμένα. Τους κάνω να ξεχνούν τις ζωές τους για λίγες ώρες και να συγκινηθούν, να νιώσουν δέος ή να ενθουσιαστούν σ’ αυτό το μεγάλο δωμάτιο, που ζει η υποκριτική».

«Ευχαριστώ καθέναν που αγόρασε εισιτήριο για οποιαδήποτε ταινία που έπαιξα. Ήταν πραγματική τιμή και χαρά μου που σας διασκέδασα», κατέληξε.