UPDATE #NOW

Τα Oscars 2022 αποκλείουν 8 σημαντικές κατηγορίες από το live «για να είναι η βραδιά πιο τηλεοπτική»


Κλέλια Φατούρου

23 Φεβρουαρίου 2022

Τα Oscars 2022 αποκλείουν 8 σημαντικές κατηγορίες από το live «για να είναι η βραδιά πιο τηλεοπτική»
Instagram/knowing.oscars
Η 94η απονομή δεν θα περιλαμβάνει 8 κατηγορίες στη live μετάδοση, αλλά θα τις δούμε σε μοντάζ

H 94η απονομή θα είναι σίγουρα διαφορετική, εφόσον μόλις ενημερωθήκαμε για τον αποκλεισμό 8 απονομών από τη ζωντανή αναμετάδοση. Η εξήγηση είναι απλή. Θέλουν να δημιουργήσουν μία βραδιά πιο τηλεοπτική, με μικρότερη διάρκεια (και μεγαλύτερα νούμερα).

Για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, η βραδιά (για τους παρευρισκόμενους) θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα, ώστε να δοθούν τα βραβεία και το τηλεοπτικό κοινό θα δει ένα μοντάζ με τους νικητές κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Πράγμα που, λίγο πολύ, συμβαίνει ήδη σε άλλα βραβεία, όπως τα Tony. Και αν αναρωτιέσαι για τις κατηγορίες που δεν θα δούμε live, αυτές είναι οι εξής: ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, μοντάζ, μακιγιάζ και μαλλιά, πρωτότυπη μουσική, σχεδιασμός παραγωγής, animated μικρού μήκους και ήχος. Αδιάφορες κατηγορίες δεν τις λες.

Η αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές δέχονται μία πίεση από το δίκτυο ABC, εφόσον τα περσινά νούμερα ήταν τα χειρότερα όλων των εποχών. Βούτηξαν 50% συγκριτικά με τα προηγούμενα και οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δραστικά μέτρα. «Αφού ακούσαμε προσεκτικά τις προτάσεις και το feedback από την κινηματογραφική κοινότητα, το δίκτυό μας και εκείνους που αγαπούν τα Όσκαρ, ήταν προφανές ότι έπρεπε να κάνουμε αλλαγές που θα ωφελούν το μέλλον του σόου μας αλλά και της οργάνωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας David Rubin.

Επεσήμανε ότι αυτή η αλλαγή αφήνει χώρο στους κωμικούς διαλόγους (και οι φετινές παρουσιάστριες το εγγυώνται αυτό), για σκηνές από τις ταινίες αλλά και μουσικές εμφανίσεις. Ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα διαφωνήσουν με αυτή την κίνηση.

TAGS