UPDATE #NOW

Oscars 2022: Στον ευχαριστήριο λόγο της, η Jessica Chastain υπερασπίστηκε την LGBTQ+ κοινότητα


JTeam

28 Μαρτίου 2022

Oscars 2022: Στον ευχαριστήριο λόγο της, η Jessica Chastain υπερασπίστηκε την LGBTQ+ κοινότητα
Instagram @jessicachastain
Η ηθοποιός πήρε Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου και πέρασε ένα δυνατό μήνυμα

H Jessica Chastain κέρδισε το πρώτο της Oscar για την ερμηνεία της στο The Eyes of Tammy Faye και το παρέλαβε από τον Αnthony Hopkins.

Στην ευχαριστήρια ομιλία της, όταν πήρε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, η Chastain αποφάσισε να στρέψει την προσοχή μας σε κάτι που «έχει αγγίξει πολλές οικογένειες», ανάμεσά τους και η δική της, «και ειδικά τα μέλη της κοινότητας LGBTQ, που συχνά νιώθουν να μην ταιριάζουν με τους συνομηλίκους τους».

«Αντιμετωπίζουμε μία νομοθεσία γεμάτη διακρίσεις και μισαλλοδοξία που σαρώνει τη χώρα μας, με μόνο στόχο να μας χωρίσει. Υπάρχει βία και εγκλήματα μίσους ενάντια σε αθώους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

«Και σε εποχές σαν τη δική μας, σκέφτομαι την Tammy και εμπνέομαι από τις ριζοσπαστικές πράξεις αγάπης της. Εμπνέομαι από το πάθος της. Το βλέπω σαν μία αρχή που μας πηγαίνει μπροστά, και μας συνδέει με την επιθυμία να γινόμαστε αποδεκτοί για το ποιοι είμαστε, να μας αποδέχονται για το ποιον αγαπάμε και να ζούμε μια ζωή χωρίς τον φόβο της βίας ή τον τρόμο».

«Και εσείς εκεί έξω που, όντως, νιώθετε απελπισμένοι και μόνοι, θέλω απλώς να ξέρετε ότι σας αγαπούν άνευ όρων για τη μοναδικότητά σας».

Η Jessica Chastain ήταν εξαιρετική στην ταινία The Eyes of Tammy Faye, η οποία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Tammy Faye Bakker. Στόχος της ηθοποιού, ήταν να δείξει «την αξία Tammy της ξεχωριστά από τα λάθη και τα εγκλήματα του συζύγου της». Φαίνεται πως το κατάφερε.