UPDATE #NOW

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα, χωρίς κοινό και με ανεβασμένους τόνους


JTeam

28 Μαρτίου 2022

Το Πρωτοδικείο Αθηνών την ημέρα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη
Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα έπειτα από διακοπή στις 18 Μαρτίου λόγω της κατάστασης υγείας του κατηγορουμένου. Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και πάλι προσωρινά μετά από αίτημα των θυμάτων να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα, 28/3, συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό συναδέλφου του και για απόπειρα βιασμού δύο ακόμη ηθοποιών. Η δίκη διεκόπη στις 18 Μαρτίου επειδή ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, το οποίο όμως δεν προέκυπτε από τα χαρτιά που είχαν καταθέσει οι συνήγοροί του. Ο καλλιτέχνης ήθελε να είναι παρών για να πάρει θέση έναντι της δικογραφίας και να υποβάλει ο ίδιος ερωτήσεις στις συναδέλφους που τον καταγγέλλουν και η εισαγγελέας συμφώνησε πως έχει δικαίωμα να παραστεί στο ακροατήριο.

Με την έναρξη της διαδικασίας, δύο από τα φερόμενα ως θύματά του ζήτησαν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενες την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Ο συνήγορος του Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε δηλώσει ήδη τη διαφωνία του, λέγοντας πως «η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση». Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν όταν μία από τις δικηγόρους του ηθοποιού απευθύνθηκε στις καταγγέλουσες λέγοντας: «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο». Ο συνήγορος των δύο γυναικών, Αλέξανδρος Μίντζιας, απάντησε φανερά εκνευρισμένος: «Ντροπή, δε σέβεστε τα θύματα». Η δίκη διακόπηκε και πάλι, ώστε η αντιπαράθεση να μην συνεχιστεί. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τελικά αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα και οι δύο από τις τρεις παθούσες θα καταθέσουν χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, ο Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας». Ο πελάτης του συνεχίζει να αρνείται κάθε κατηγορία και να υποστηρίζει πως οι συνάδελφοί του τον κατηγορούν για να προβληθούν οι ίδιες, θέση που παρόλ’αυτά δε συνάδει με το αίτημά τους να καταθέσουν χωρίς δημοσιότητα.