UPDATE #NOW

Η χρήση της λέξης «καραφλός» στην εργασία, θα θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση στη Μ. Βρετανία


JTeam

13 Μαΐου 2022

Η χρήση της λέξης «καραφλός» στην εργασία, θα θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση στη Μ. Βρετανία
Splash News
Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η λέξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ. Ναι, η λέξη «καραφλός».

Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας είναι, δυστυχώς, σύνηθες φαινόμενο. Όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, μπορούμε να υπάρξουμε θύματα και είναι απαραίτητο να μιλάμε, όταν συμβαίνει μπροστά μας.

Υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που εμπίπτουν στην κατηγορία της παρενόχλησης – από τη σωματική επαφή μέχρι τη χρήση χυδαίου λόγου. Τώρα, στη Μεγάλη Βρετανία, σεξουαλική παρενόχληση θα θεωρείται και η προσβολή ενός άνδρα επειδή είναι καραφλός (η λέξη καθαυτή, μάλιστα).

Η απώλεια μαλλιών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άνδρες και, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου – στο οποίο, παρεμπιπτόντως δεν υπήρχε καμία γυναίκα – η χρήση του όρου «καραφλός» (bald) είναι «από τη φύση της συνδεδεμένη με το σεξ» και ισοδυναμεί με τον σχολιασμό του μεγέθους του στήθους μίας γυναίκας, σύμφωνα με τη UK Telegraph.

Την απόφαση πήραν τρεις δικαστές με αφορμή την υπόθεση του ηλεκτρολόγου Tony Finn, ο οποίος μήνυσε μία μικρή επιχείρηση από το Yorkshire. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας προϊστάμενός του, ο Jamie King, τον αποκάλεσε «fat bald c***». Απολύθηκε, στη συνέχεια, όμως στο δικαστήριο άνοιξε η συζήτηση για το αν η λέξη «καραφλό» χρησιμοποιήθηκε απλώς για να προσβάλλει, ή άγγιζε τα όρια παρενόχλησης.

«Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “καραφλός” από τη μία και του σεξ με προστασία, από την άλλη. Θεωρούμε ότι είναι εγγενώς συνδεδεμένη με το σεξ», αποφάσισαν οι δικαστές.

Παράλληλα, έκανα λόγο για «εξευτελισμό» και «ταπείνωση» του Finn.

«Είναι σκληρή γλώσσα. Αν και, πιστεύουμε, ότι η βιομηχανική γλώσσα ήταν η καθομιλουμένη σ’ εκείνον τον όροφο του εργοστασίου στο Yorkshire, κατά την κρίση μας ο κύριος King ξεπέρασε τα όρια κάνοντάς του προσωπικές παρατηρήσεις για την εμφάνισή του», δήλωσαν.

«Είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε κάτι άλλο, πέρα από το ότι ο κύριος King ξεστόμισε αυτά τα λόγια με στόχο να καταπατήσει την αξιοπρέπεια του κυρίου Finnκαι να δημιουργήσει ένα εχθρικό, εξευτελιστικό, προσβλητικό και τρομακτικό περιβάλλον. Στόχος του κυρίου King ήταν να απειλήσει τον κύριο Finn και να τον προσβάλλει».