UPDATE #NOW

Γνωρίζατε ότι τα νύχια αποκαλύπτουν την ηλικία μας;


JTeam

24 Ιουνίου 2022

Γνωρίζατε ότι τα νύχια αποκαλύπτουν την ηλικία μας;
unsplash
Όπως τα μαλλιά και το δέρμα μας, έτσι και τα νύχια μας φανερώνουν πόσο χρονών είμαστε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Χαλαρό δέρμα, εύθραυστα μαλλιά και κόκαλα. Οι περισσότεροι σκέφτονται ότι το πέρασμα του χρόνου εμφανίζεται κάπως έτσι αλλά οι ειδικοί καταλήγουν πως τα νύχια μας είναι ικανά να αποκαλύψουν την ηλικία μας, εκτός από την υγεία μας.

Η ηλικία μας λοιπόν φανερώνεται από:

1. Την υφή και το πάχος των νυχιών μας

Οι διακριτές γραμμές στα νύχια προκαλούν συνήθως ονυχόρρηξη, η οποία χαρακτηρίζεται από τη ρήξη του ελεύθερου άκρου του νυχιού. Θυμίζει αρκετά τις ρυτίδες που κάνουμε στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την ειδικό Dr. Dana Stern: «Όταν κάποια σημεία στα νύχια μας λεπταίνουν και αποδυναμώνονται, το αποτέλεσμα είναι να επέρχεται φθορά».

Σύμφωνα επίσης με την Dr. Michelle Henry: «Τα νύχια μας μπορούν να γίνουν πολύ εύθραυστα με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό συμβαίνει γιατί η δομή των πρωτεΐνών που προστατεύει τα νύχια φθείρεται με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα πια σε εξωτερικούς κινδύνους».

«Όσο μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας αρχίζει να παράγει λιγότερες φυσικές πρωτεΐνες για τα νύχια μας με αποτέλεσμα να γίνονται πιο μαλακά, εύθραυστα και είναι έτοιμα να σπάσουν».

2. Το πόσο μεγαλώνουν και κιτρινίζουν

Αν όταν ξεβάφετε τα νύχια σας, βλέπετε ότι είναι κιτρινισμένα, αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνουν πιο αργά. Αυτό συνδέεται και πάλι με τη λιγότερη κερατίνη που παράγεται πια στα νύχια και μαρτυρά ότι αρχίζουν και χάνουν τη δύναμή τους όσο μεγαλώνουμε.

Η ηλικία μας αποκαλύπτεται επίσης από άλλα σημάδια και αλλαγές, όπως από τις παρανυχίδες ή την ονυχόλυση που είναι ουσιαστικά η σταδιακή, ανώδυνη αποκόλληση του νυχιού από την κοίτη και παρατηρείται με το πέρασμα του χρόνου.

TAGS