UPDATE #NOW

Τα 4 χρώματα που προσελκύουν τα κουνούπια και αυτά που τα απωθούν


JTeam

15 Ιουλίου 2022

Τα 4 χρώματα που προσελκύουν τα κουνούπια και αυτά που τα απωθούν
Pexels
Μαζί με την εποχή του καλοκαιριού, πάρτι κάνουν και τα κουνούπια και αυτά είναι τα χρώματα που καλό είναι να αποφύγετε στο σπίτι σας αν δεν θέλετε ανεπιθύμητους επισκέπτες

Η επίσκεψη των κουνουπιών στο σπίτι μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι απλός μπελάς αλλά ένα αναγκαίο κακό που εξαπλώνεται, αφήνοντας ενοχλητικά σημάδια.

Υπάρχει τρόπος ωστόσο να απαλλαγείτε εύκολα από την παρουσία τους αφού οι ειδικοί προειδοποιούν πως υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που τα απωθούν και άλλα που τα μαγνητίζουν.

«Τα κουνούπια έχουν πολύ πιο φτωχή όραση από εμάς και όπως τα περισσότερα έντομα, έτσι και αυτά βλέπουν θολά χωρίς να μπορούν να εστιάσουν σε λεπτομέρειες», εξηγεί η εντομολόγος του Mosquito Squad, Emma Grace Crumbley. Έτσι, οι μυρωδιές, οι διάφορες κινήσεις και η ζέστη καθορίζουν το προς τα πού πετούν οπότε με βάση αυτή την πληροφορία, αυτά είναι τα απαγορευτικά χρώματα αν θέλετε ένα ήσυχο καλοκαίρι.

1. Μαύρο

Θεωρείται πόλο έλξης για τα κουνούπια, ακριβώς επειδή τείνουν να αποφεύγουν το ηλιακό φως, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Rosenbloom Pest Control, Sholom Rosenbloom. Το μαύρο τα μαγνητίζει ακριβώς επειδή ο ήλιος λειτουργεί απειλητικά εναντίον τους.

2. Σκούρο μπλε

Παρόμοια με το μαύρο, και τα σκούρα χρώματα προσελκύουν με τον ίδιο τρόπο τα κουνούπια γιατί τα βοηθούν να αποφεύγουν τον ήλιο που δεν τα αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους.

3. Κόκκινο

Δεν υπήρχε περίπτωση το κόκκινο, που είναι το χρώμα του αίματος, να άφηνε ασυγκίνητα τα κουνούπια!

4. Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα επίσης χρώμα που φέρνει κοντά σας τα ενοχλητικά αυτά πλάσματα αφού είναι εξίσου έντονο και τα βοηθάει να κάνουν ευκολότερα κι ανενόχλητα τις πτήσεις που θέλουν προς εμάς.

Ποια χρώματα τα απωθούν

Τα χρώματα που απωθούν τα κουνούπια, είναι σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Washington, το λευκό, το πράσινο, το μπλε και το μωβ. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή τα κουνούπια δεν αγαπούν αυτά τα χρώματα αλλά επειδή είναι συνώνυμα με τη ζέστη και το φως, τα οποία απεχθάνονται.