UPDATE #NOW

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα


JTeam

29 Αυγούστου 2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα
Με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων προάγγελων των Όσκαρ, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε δεκατέσσερις καταξιωμένους σκηνοθέτες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της 79ης διοργάνωσης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, αποτελεί- ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να ξεκινήσει η σεζόν των μεγάλων κινηματογραφικών βραβείων, με πολυβραβευμένες ταινίες όπως η «Μορφή του Νερού», η «Χώρα των Νομάδων», το «Joker» ή η «Εξουσία του Σκύλου» να έχουν ξεκινήσει το «ταξίδι» τους από το Λίντο φτάνοντας φυσικά μέχρι τα πολυπόθητα Όσκαρ.

Αυτό είναι ένα γεγονός όπου όλοι οι ιθύνοντες στην κινηματογραφική βιομηχανία το γνωρίζουν πολύ καλά. Για τον λόγο αυτό και η 79η διοργάνωση του Φεστιβάλ, η οποία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022, είναι γεμάτη μεγάλα ονόματα από τον χώρο της 7ης τέχνης των οποίων τα έργα, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη Μόστρα.

Από τον Φρέντερικ Γουάιζμαν, τον Λαρς φον Τρίερ και την Τζοάνα Χογκ έως τον Ντάρεν Αρονόφσκι, τον Τοντ Φιλντ και τον Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου αυτοί είναι οι δεκατέσσερις καταξιωμένοι σκηνοθέτες των οποίων τα καινούρια πρότζεκτ θα παρουσιαστούν στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr