UPDATE #NOW

Ολλανδική πόλη γίνεται η πρώτη στον κόσμο που απαγορεύει τις διαφημίσεις κρέατος


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2022

Ολλανδική πόλη γίνεται η πρώτη στον κόσμο που απαγορεύει τις διαφημίσεις κρέατος
Αυτή είναι μία κίνηση της πόλης του Harleem στην Ολλανδία σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος, λόγω των επιπτώσεων που αυτό προκαλεί στο περιβάλλον

Μια ολλανδική πόλη θα γίνει η πρώτη στον κόσμο που θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις κρέατος σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να μειώσει την κατανάλωση του και κατ’ επέκταση τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλεί η παραγωγή του.

Το Harleem, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του Άμστερνταμ και έχει πληθυσμό περίπου 160.000 κατοίκων, πρόκειται να επιβάλει την απαγόρευση από το 2024, αφού το κρέας προστέθηκε σε έναν κατάλογο προϊόντων που θεωρείται ότι συμβάλλουν στην κλιματική κρίση.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπονται διαφημίσεις στους δημόσιους χώρους της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων των ΜΜΜ και των οθονών σε κεντρικές οδούς, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της βιομηχανίας κρέατος. «Οι αρχές το παρατραβάνε για να πουν στους ανθρώπους τι είναι καλύτερο για αυτούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Κεντρικού Οργανισμού για τον Τομέα Κρέατος.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr