AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

H μάστιγμα των fillers στις ηλικίες των 20 με 30


Τόνια Τζάφερη

11 Σεπτεμβρίου 2022

H μάστιγμα των fillers στις ηλικίες των 20 με 30
@madisonbeer
Μόνο στην Βρετανία, πάνω από 41 χιλιάδες αισθητικές παρεμβάσεις έγιναν σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών

Κάποτε οι πλαστικές επεμβάσεις, τα fillers, τα νήματα, τα botox ήταν συνήθειες γυναικών 50+, με μια οικονομική άνεση, οι οποίες περνούσαν τακτικά από τον πλαστικό χειρουργό, προκειμένου να διατηρήσουν την ελαστικότητα στο δέρμα τους, να εξαλείψουν τις ρυτίδες του χρόνου από το πρόσωπο τους και να προσθέσουν και πάλι όγκο.

Λίγα χρόνια μετά, όλα αυτά έχουν αλλάξει και πλέον το υαλουρονικό στα ζυγωματικά και τα χείλη δεν έχει να κάνει με ρυτίδες. Τα νήματα, αλλά και ενέσιμα facials, ή ένα γραμμωμένο jawline είναι το νέο απωθημένο των νέων. Τι και αν είσαι πανέμορφη, νέα και με αψεγάδιαστο πρόσωπο, η ανάγκη για περισσότερο όγκο και έμφαση στο πρόσωπο σου, πολύ πιθανό να δημιουργηθεί με τα αψεγάδιαστα πρότυπα που παρατηρείς παντού γύρω σου και πόσο μάλλον στα social.

Όλο και περισσότεροι νέοι, ηλικίας 20 με 30 ετών, ξεκινούν τις οικονομίες τους μόνο και μόνο για να αποκτήσουν σαρκώδη χείλη και το τέλειο gloss look, ή δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση για ένα πρόσωπο με γωνίες, καταφέρνοντας το αποτέλεσμα αυτό με νήματα και υαλουρονικό στο σαγόνι τους. Οι αψεγάδιαστες εικόνες τους, σε συνδυασμό με μπόλικο μακιγιάζ και φίλτρα, δημιουργούν την ονειρεμένη για εκείνους εικόνα.

Πόση ανασφάλεια κρύβεται όμως πίσω από όλη αυτήν την διαδικασία, αλλά και πόση ανασφάλεια δημιουργείται στις υπόλοιπες γυναίκες και άντρες, οι οποίοι αντικρίζουν γύρω τους, αυτά τα αψεγάδιαστα και πορσελάνινα πρόσωπα. Μάλιστα, όχι μόνο δεν τους απασχολεί να αποδεχτούν την πραγματική τους εικόνα, αλλά δηλώνουν το πόση αυτοπεποίθηση τους έδωσε η μια θεραπεία ή το νέο botox που έκαναν. Παρατηρώντας τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Gen Z, αξίζει να σημειωθεί πως στην Βρετανία μόνο, πάνω από 41 χιλιάδες μη χειρουργικές, αισθητικές επεμβάσεις, πραγματοποιήθηκαν σε άτομα ηλικίας 20 με 30.

Στην Μ. Βρετανία το θέμα έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με τον οργανισμό υγείας να προχωρά σε νομοθεσία για περιορισμό των αισθητικών επεμβάσεων. Ακόμη και μη πλαστικοί χειρουργοί, κάνουν σε νεαρά κορίτσια και αγόρια καλύτερες τιμές για επεμβάσεις αισθητικής, με πρώτες ύλες που δεν είναι αναγνωρισμένες, σημειώνοντας μεγάλη απήχηση στο νεαρό κοινό.

Έτσι, υπάρχει πρόθεσή από την κυβέρνηση της Βρετανίας να εισαγάγει ένα καθεστώς αδειοδότησης για μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις όπως το μπότοξ και τα fillers. Ο Andrew Rankin, διαχειριστής στο Joint Council for Cosmetic Practitioners, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα κόστος που σχετίζεται με την επαγγελματική χρήση γνήσιων προϊόντων και θα συνιστούσαμε στους ανθρώπους να αποφεύγουν θεραπείες που φαίνονται πολύ φθηνές». Εάν η κυβέρνηση εγκρίνει την επιδιωκόμενη νομοθεσία, το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας θα λάβει ρυθμιστικές εξουσίες για να διασφαλίσει τη συνέπεια σε όλη τη βιομηχανία αισθητικής και να προστατεύσει τους πελάτες από μη αδειοδοτημένους επαγγελματίες.

TAGS