UPDATE #NOW

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μέτρα και τεστ: Τι θα ισχύσει με το πρώτο κουδούνι από τις 12/9


10 Σεπτεμβρίου 2022

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μέτρα και τεστ: Τι θα ισχύσει με το πρώτο κουδούνι από τις 12/9
Χωρίς μέτρα και χωρίς τεστ επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία από τις 12 Σεπτεμβρίου - Τι θα ισχύσει αναλυτικά σε περίπτωση που κάποιος μαθητής διαπιστωθεί ότι νοσεί με κορωνοϊό - Ποια θα είναι τα μέτρα αντιμετώπισης

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσέρχονται στις αίθουσες χωρίς περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως άλλωστε ισχύει σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Έτσι, η σχολική κοινότητα μπαίνει πλέον σε μια νέα κανονικότητα ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας.

Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες γίνεται χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας -η χρήση της είναι προστατευτική- και χωρίς self test. Σε περίπτωση ύποπτου ή θετικού κρούσματος covid-19 εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τον γενικό πληθυσμό. Μόνο οι ανεμβολίαστοι, και μη νοσήσαντες εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να υποδεικνύει αρνητικό rapid-test ή PCR. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.