UPDATE #NOW

Η Λυρική διευρύνει τις ακροάσεις για τη «Στρέλλα» για να βρεθεί μια διεμφυλική γυναίκα πρωταγωνίστρια


JTeam

5 Οκτωβρίου 2022

Η Λυρική διευρύνει τις ακροάσεις για τη «Στρέλλα» για να βρεθεί μια διεμφυλική γυναίκα πρωταγωνίστρια
Μετά από την παραίτηση της συμβούλου παραγωγής, Katherine Reilly, η ΕΛΣ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις ακροάσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Στρέλλα»

Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και μαζί με αυτό έγινε γνωστό ότι μία από τις νέες παραγωγές που θα δούμε στη Λυρική το 2023 δεν θα είναι άλλη από την «Στρέλλα».

Μετά από την επιτυχημένη πορεία της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη, «Φτηνά Τσιγάρα», η «Στρέλλα» είναι η νέα ανάθεση της ΕΛΣ στο πλαίσιο του νέου κύκλου μουσικού θεάτρου και όπερας που βασίζονται σε διάσημες κινηματογραφικές ταινίες.

Σε μουσική του ανερχόμενου συνθέτη Μιχάλη Παρασκάκη, λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ* βασισμένο στο σενάριο της ομώνυμης ταινίας των Πάνου Κούτρα και Παναγιώτη Ευαγγελίδη, και σκηνοθεσία του πολυσυζητημένου θεατρικού σκηνοθέτη Γιώργου Κουτλή, η «Στρέλλα» θα μετατραπεί σε όπερα δωματίου.

«Η νέα όπερα πραγματεύεται τη συνάντηση του Γιώργου, ενός άρτι αποφυλακισμένου 48χρονου άνδρα, με τη Στρέλλα, μια νεαρή τρανς σεξεργάτρια που λατρεύει τη Μαρία Κάλλας, σε ένα κακόφημο ξενοδοχείο της Ομόνοιας. Καθώς, όμως, οι λογαριασμοί του Γιώργου με το παρελθόν είναι ακόμα ανοιχτοί, μία άλλη «φυλακή» τον περιμένει. Μαζί με τη Στρέλλα, θα πρέπει να βρουν τον δρόμο προς την έξοδο» διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣ.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr