UPDATE WHAT'S NEW

Μυσταγωγικός περίπατος με το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής


JTeam

1 Μαΐου 2024

Μυσταγωγικός περίπατος με το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής
Ένα ολοήμερο περιπατητικό ρεπορτάζ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ακολουθώντας τις χθεσινές εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο δυνατός βοριάς που φυσάει από το πρωί σκορπίζει τις μυρωδιές από καθετί ανθισμένο στην ατμόσφαιρα της Πλάκας. Και σαν να σε συνοδεύει προς το μικρό ύψωμα όπου στέκει το Φετιχέ Τζαμί, η σημερινή αφετηρία του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Πέρασαν δύο χρόνια από την πρώτη απόπειρα της ΕΛΣ να συστήσει ένα μουσικό – παραστατικό θεσμό που μεταφράζει το θρησκευτικό βίωμα· και η επιστροφή της αποδεικνύει πως η διοργάνωση έχει ήδη ένα κοινό σε αναμονή.

Ήχοι της μυστικιστικής Ανατολής

Στο ένα ημισφαίριο της κεντρικής αίθουσας του τζαμιού συνωστίζεται κόσμος πολύς: Θεατές που έχουν καθίσει στα μάρμαρα σε απόσταση αναπνοής από το μουσικό σχήμα των «Ιερών διαλόγων», δεκάδες όρθιοι, ερασιτέχνες κινηματογραφιστές του δρώμενου αλλά και περιστασιακοί θεατές – τουρίστες που γεμίζουν τα στενά του ιστορικού κέντρου. Με λύρα και ούτι να πρωταγωνιστούν, οι μουσικοί Ταξιάρχης Γεωργούλης, Σοφία Ευκλείδου, Σωκράτης Σινόπουλος και Ντερυά Τουρκάν παρουσιάζουν δεξιοτεχνικά συνθέσεις από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη.

Διάβασε τη συνέχεια στο monopoli.gr