UPDATE #NOW

Η Claire Foy πιστεύει ότι η ταινία "Women Talking" δεν θα μπορούσε να γίνει πριν το #MeToo


Κλέλια Φατούρου

12 Οκτωβρίου 2022

Η Claire Foy πιστεύει ότι η ταινία "Women Talking" δεν θα μπορούσε να γίνει πριν το #MeToo
Μία επίκαιρη ταινία, με ένα διαχρονικό μήνυμα

Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και πλέον ακούγονται οι ιστορίες που κάποτε κλειδώνονταν σε ένα συρτάρι. Όπως αυτή του βιασμού και του τραύματος που αφήνει.
Μία ιστορία που διηγείται η Sarah Polley μέσα από την ταινία "Women Talking" και το κάνει με ένα συγκλονιστικό cast. Μία ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Miriam Toews και τις: Claire Foy, Rooney Mara, Jessie Buckley και Frances McDormand στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Δεν νομίζω ότι έχει γίνει ξανά μία τέτοια ταινία. Υπάρχει στον δικό της κόσμο, σαν παραμύθι. Προσκαλεί το κοινό σε μία πραγματική συζήτηση και αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε κάτι αντίστοιχο, με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον», δηλώνει η Claire Foy, ενώ υποστηρίζει ότι αυτή η ταινία δεν θα μπορούσε να γίνει πριν από 10 χρόνια. «Δυστυχώς όμως, είναι μία ιστορία που δεν προέκυψε τώρα. Είναι πολύ παλιά». Ταυτόχρονα, υμνεί τη σκηνοθέτιδά τους για την καθαρή ματιά με την οποία επικεντρώνεται στο μήνυμα της ταινίας.

Η συμπρωταγωνίστριά της, Sheila McCarthy, πιστεύει ότι η ταινία εμπνέεται από το κίνημα #MeToo και φέρνει κοντά τις γυναίκες με το ίδιο τραύμα, με σκοπό να αλλάξουν τη ζωή τους και να προχωρήσουν. «Αυτό είναι το σπουδαιότερο μήνυμα. Ότι δεν είμαστε μόνοι. Η ταινία είναι ζωντανή απόδειξη του ότι αν είσαι κοντά με τους ανθρώπους και μοιράζεσαι ως κοινότητα, η αλλαγή μπορεί να συμβεί».