UPDATE #NOW

Το viral tweet της Tampax με το ταμπόν δεν ήταν τελικά όσο αστείο νόμιζαν


Τόνια Τζάφερη

23 Νοεμβρίου 2022

Το viral tweet της Tampax με το ταμπόν δεν ήταν τελικά όσο αστείο νόμιζαν
Διφορούμενες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα wannabe αστείο tweet της γνωστής εταιρείας παραγωγής ταμπόν

Μπαίνοντας στο Twitter θα δεις στις πρώτες θέσεις των trends να φιγουράρει το #BoycottTampax. Όλα ξεκίνησαν όταν ο επίσημος λογαριασμός της εταιρείας με ταμπόν και είδη υγιεινής, πόσταρε χαρακτηριστικά: «Εσείς είστε στα DMs (των γυναικών). Εμείς είμαστε μέσα τους. Δεν είμαστε το ίδιο», ακολουθώντας το γνωστό meme, το οποίο μάλλον σε αυτήν την περίπτωση δεν πήγε και πολύ καλά. Και θα καταλάβεις γιατί σε λίγο.

Ο λογαριασμός της Tampax δεν σταμάτησε τα tweets εκεί. Στη συνέχεια έγραψε πως «δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το Twitter να κλείσει χωρίς να έχουμε μοιραστεί αυτό το tweet».

Μετά την ανάρτησή τους, το hashtag #BoycottTampax έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, ανοίγοντας συζητήσεις και debates σχετικά με θέματα περιόδου, αλλά και το πόσο αστείο είναι, τελικά, αυτό που έγραψαν κι αν πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση σεξουαλικοποίησης του γυναικείου σώματος.

Πολλοί λοιπόν ήταν αυτοί που ζήτησαν από τον κόσμο να μποϊκοτάρει την εταιρεία, αναφέροντας πως προϊόντα όπως τα ταμπόν τα χρησιμοποιούν ακόμη και κορίτσια 8 και 11 ετών, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιους είδους σεξιστικά αστεία.

Από την άλλη, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρήκαν το post της Tampax αστείο και επιτυχημένο, δίχως να τους ενοχλεί το ενδεχομένως σεξιστικό μήνυμα που περνά.

Ή αλλιώς, άλλη μια μέρα που ένα μεγάλο brand προσπαθεί να φανεί cool στο Twitter, και τα κάνει μαντάρα.