UPDATE #NOW

Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος στο Κατάρ (είχε υπερασπιστεί την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα)


JTeam

10 Δεκεμβρίου 2022

Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος στο Κατάρ (είχε υπερασπιστεί την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα)
@grant_wahl
O δημοσιογράφος Grant Wahl κατέρρευσε στο γήπεδο του Κατάρ, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε φορέσει μπλουζάκι υποστηρίζοντας την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Στο χθεσινό ματς της Αργετινής με την Ολλανδία, ο αμερικανός δημοσιογράφος Grant Wahl κατέρρευσε στο γήπεδο του Κατάρ, την ώρα που κάλυπτε το αθλητικό ρεπορτάζ του. Να σημειωθεί πως μερικές ημέρες πριν, στον αγώνα ΗΠΑ-Ουαλίας είχε τεθεί υπό κράτηση, επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Την είδηση έκανε γνωστή σοκαρισμένη η οικογένεια του, ενώ στην συνέχεια το δυσάρεστο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ.

Τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου στο Κατάρ;

Τα αιτία θανάτου του Grant Wahl δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, με τον αδερφό του ωστόσο να υποστηρίζει πως τον έχουν δολοφονήσει, καθώς ο Grant ήταν ένας υγιής άνθρωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN ο δημοσιογράφος είχε εκφράσει πως τις τελευταίες ημέρες δεν αισθανόταν υγιής, ενώ ταλαιπωρούνταν και από ίωση όπως είχε αναφέρει.

Οι διοργανωτές της ποδοσφαιρικής οργάνωσης δήλωσαν επίσης πως ο Grant Wahl κατά την διάρκεια του αγώνα αισθανόταν άρρωστος και δέχτηκε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και διακομιδή στο νοσοκομείο. Ύστερα από προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πέθανε στο γήπεδο ή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του παραμένει μέχρι ώρας ανακριβή, με τον αδερφό του Eric Wohl να εκφράζει υποψίες για εγκληματική ενέργεια: «Ο αδερφός μου ήταν υγιής. Μου είπε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Δεν πιστεύω πως ο αδερφός μου πέθανε έτσι απλά. Πιστεύω ότι τον σκότωσαν. Και εκλιπαρώ για οποιαδήποτε βοήθεια», είπε σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Η αμερικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει συντετριμμένη για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.