UPDATE #NOW

Γάτες ζουν σε σχολείο της Τουρκίας και γίνονται ο λόγος που πηγαίνουν οι μαθητές (και τα Σαββατοκύριακα)


Κλέλια Φατούρου

13 Δεκεμβρίου 2022

Γάτες ζουν σε σχολείο της Τουρκίας και γίνονται ο λόγος που πηγαίνουν οι μαθητές (και τα Σαββατοκύριακα)
Twitter/ Fikriyat
Σε αυτό το σχολείο, οι γάτες είναι περισσότερες από τους μαθητές

Αν έχεις βρεθεί στην Τουρκία, έχεις καταλάβει ότι οι γάτες είναι περισσότερες από τους ανθρώπους. Ένα ζώο που σέβονται όλοι οι κάτοικοι, παρόλο που είναι κυρίως αδέσποτο. Αποτελεί σύμβολο της χώρας και τώρα έγινε και σύμβολο της παιδείας.

30 γάτες ζουν σε ένα δημοτικό σχολείο της Σμύρνης στην Τουρκία, όπου φοιτούν 19 μαθητές. Ένα κτίριο με έναν όροφο φιλοξενεί το σχολείο Adagure, στην επαρχία Beydag αλλά και γάτες που μένουν πλέον μόνιμα εκεί και αποτέλεσαν σημαντική αφορμή για την επιστροφή των μαθητών.

Η δασκάλα τους δημιούργησε αυτό το project, με τον τίτλο «Σχολείο με Πατούσες», μόνο και μόνο για να δώσει ένα δυνατό κίνητρο στους μαθητές να επιστρέψουν, οι οποίοι έδειχναν να μην πολυπηγαίνουν μετά την πανδημία.

«Είχα μερικούς μαθητές που δεν έρχονταν στο μάθημα. Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή τους χάρη στον δεσμό που ανέπτυξαν με τις γάτες κι έτσι συνέχισαν να έρχονται στο σχολείο».

«Υπάρχει ένας πολύ ισχυρός δεσμός αγάπης ανάμεσα στις γάτες και στους μαθητές. Με άλλα λόγια, παιδιά που δεν ήθελαν να έρχονται στο σχολείο, άρχισαν να επισκέπτονται το καταφύγιο ακόμη και τα σαββατοκύριακα για να περιποιηθούν τις γάτες και να καθαρίσουν τον χώρο. Ανέπτυξαν μια θετική διάθεση απέναντι στο σχολείο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Anadolu