UPDATE #NOW

Κορωνοϊός: «Κλείνουν τα σύνορα» για τους Κινέζους ταξιδιώτες- Αυξάνονται οι χώρες που παίρνουν μέτρα


JTeam

1 Ιανουαρίου 2023

Κορωνοϊός: «Κλείνουν τα σύνορα» για τους Κινέζους ταξιδιώτες- Αυξάνονται οι χώρες που παίρνουν μέτρα
Ποιες χώρες επιβάλλουν τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα - Ανησυχία διεθνώς για την άρση των περιοριστικών μέτρων από την ασιατική χώρα - Καθησυχάζει το ECDC - Σε ενότητα καλεί ο πρόεδρος Σι

Αυξάνονται οι χώρες που επιβάλλουν τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα, μετά την άρση των περιορισμών, όπως η καραντίνα και τα lockdowns, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας. Πιο αναλυτικά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Ινδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισραήλ είναι μέχρι τώρα οι χώρες που απαιτούν από τους επισκέπτες υποχρεωτικό τεστ 48 έως 72 ωρών πριν το ταξίδι από την ασιατική χώρα. Μάλιστα, το Μαρόκο ετοιμάζεται να απαγορεύσει εντελώς την είσοδο ταξιδιωτών από την Κίνα.

Η έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων από τον ιό στην Κίνα μετά τον απότομο τερματισμό της πολιτικής «zero Covid» στις αρχές Δεκεμβρίου προκαλεί ολοένα και περισσότερη ανησυχία διεθνώς. Την Παρασκευή, στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συναντήθηκαν με κινέζους αξιωματούχους και τους κάλεσαν να μοιράζονται δεδομένα «σε πραγματικό χρόνο» για το γονιδίωμα του SARS-CoV-2, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας και τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.